• Turkhane Logo

Polis şefi eylemcilere kabadayı gibi seslendi: ‘Var mı bize laf söyleyecek bir delikanlı’

16:50 03 Temmuz 2023 Pazartesi
Polis şefi eylemcilere kabadayı gibi seslendi: ‘Var mı bize laf söyleyecek bir delikanlı’





İstanbul Sancaktepe’de Sivas katliamının yıldönümünde düzenlenen yürüyüşe, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Zengin’in sözleri damgasını vurdu.



Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde Sivas Katliamı’nın 30’uncu yıl dönümü nedeniyle yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellendi. Engelleme sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin’in kabadayı gibi el kol hareketleri yaparak vatandaşlara “Var mı aranızda delikanlı” gibi sözlere kameralara yansıdı.



Sarıgazi Demokrasi Meydanı’ndaki anmaya katılanlar yürümek istedi. Polis daha sonra Partizan grubunun flamasında bulunan İbrahim Kaypakkaya silüetini gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi ve anmaya katılanları ablukaya aldı. Bu sırada anmaya katılanlar slogan atarak eylemi sürdürdü.



Polis yürümek isteyen katılımcılara biber gazıyla müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.



GAZETECİ DE GÖZALTINA ALINDI 



Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Emre Orman’ın da bulunduğu öğrenildi. Orman, daha sonra serbest bırakıldı. Twitter hesabından paylaşım yapan Orman, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı aktardı: “Sarıgazi’de gazetecilik yaptığım için bizzat amir tarafından hakaret edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındım. İfade sonrası serbestim. Dayanışma gösteren herkese teşekkürler.”



HANİFİ ZENGİN’DEN TEHDİT: VAR MI BİZE LAF SÖYLEYECEK BİR DELİKANLI



Protesto ve eylemlerde başta gazeteciler olmak üzere eylemcilere şiddet uygulamasıyla birçok kez gündeme gelen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Zengin, Sarıgazi’deki tavırlarıyla yine gündem oldu. Gazeteci Zeynep Kuray’ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde Hanifi Zengin’in “Var mı bize laf söyleyecek bir delikanlı” diyerek bölge halkını tehdit etmesi dikkat çekti. Görüntülerde Zengin’in birçok vatandaşla söz dalaşına girdiği, yanında bulunan bir başka polisin ise vatandaşların üzerine yürüdüğü görülüyor.



Zengin daha önce özellikle kadın göstericilere yönelik tehdit ve tutumları ile gündeme gelmişti.




Yine Hanifi Zengin, yine olay!#SivasKatliamının 30. yılında Sarıgazide yapılan anmaya polis saldırdı. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren yurttaşlara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Zenginin, Var mı bize laf söyleyecek bir delikanlı? diye çıkışması dikkat çekti. pic.twitter.com/NqCvgbPX8j— Zeynep Kuray (@zeynokuray) July 2, 2023

Son güncelleme: 16:50 03.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı