• Turkhane Logo

Miçotakis Erdoğan görüşmesi : Türk vatandaşlarına adalarda 7 günlük vize muafiyeti

16:25 07 Aralık 2023 Perşembe
Miçotakis Erdoğan görüşmesi : Türk vatandaşlarına adalarda 7 günlük vize muafiyeti





AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir takım resmi ziyaretlerde bulunmak üzere özel uçakla Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti. Erdoğan, geçtiğimiz yıl, “Benim için bitmiştir, bir dah agörüşmem!” dediği Miçotakis’le bir araya geldi. Erdoğan ve Miçotakis, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Miçotakis, “İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik. Türk vatandaşlara adalarda 7 günlük vize muafiyeti sağlanacak.” dedi.



AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında Atina’ya gitti. Erdoğan ziyareti kapsamında önce Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile görüştü. Yunan mevkidaşı Katerina Sakellaropoulou ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında konuşan Erdoğan, “Hedef, aramızdaki 5.5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda, hangi alanlarda ne gibi adımlar atacağız bunları görüşeceğiz.” dedi.



Sakellaropoulou ise, “İki ülkenin mevcut ortak pozitif siyasi iradeyi her zamankinden fazla geliştirmesi elzemdir. Çeşitli hususlarda farklı yaklaşımların var olduğunun bilincindeyiz. Fakat bu bilinçle ortak çalışmak, iş birliğini yürütmek bölgedeki barış ve refahı koruyup daha ileriye götürecektir.” ifadelerine yer verdi.



Bir yıl önce ‘Görüşmem’ demişti, görüştü!



Erdoğan, Sakellaropoulou görüşmesinin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Atina’da Başbakanlık binasındaki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Miçotakis ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Miçotakis, “Çok iyi bir şekilde, çok sakin bir ortamda ilişkileri devam ettirmek çok önemli. (Türkiye-Yunanistan arasındaki) Sorunlara çözüm bulmak çok önemli.” dedi.



Miçotakis, adalarda vize konusu hakkında “İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik. Türk vatandaşlara adalarda 7 günlük vize muafiyeti sağlanacak. Çok iyi bir şekilde, çok sakin bir ortamda ilişkileri devam ettirmek çok önemli. (Türkiye-Yunanistan arasındaki) Sorunlara çözüm bulmak çok önemli. Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız.” dedi.



Erdoğan ise “Mevcut sorunlarımızı, yapıcı diyalog, iyi komşuluk, uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak temennimizdir. Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk, Dışişleri bakanlarımızdan çalışmaları ele almalarını istedik.” diye konuştu.

Son güncelleme: 16:25 07.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı