• Turkhane Logo

Fethullah Gülen: Yazık ettiler ülkeye, biz sarsılsak da devrilmeyelim

16:50 01 Eylül 2023 Cuma
Fethullah Gülen: Yazık ettiler ülkeye, biz sarsılsak da devrilmeyelim





Fethullah Gülen Hocaefendi, Herkül Nağme’de yayınlanan son videosunda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yazarlar Vakfı’nın geçmişte farklı kesimlerden insanları aynı tabloda buluşturduğunu hatırlatan Gülen, “Hakikaten o tablo imrendirici bir tablo olmuştu. Ondan rahatsız olanlar vardı. Şimdi ona ihtiyaç vardı esasen. Yazık ettiler ülkeye. Biz sarsılsak da devrilmeyelim. Bildiğimiz doğru çizgide yürüyüp gidelim Allah’ın izniyle.” diyor.



Fethullah Gülen’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:




(Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndaki hoşgörü ve diyalog tablosunun hatırlatılması üzerine) Hakikaten o tablo imrendirici bir tablo olmuştu.



O tablodan da rahatsız olanlar vardı. Şimdi ona (öyle bir birlikteliğe, kaynaşmaya) ihtiyaç vardı esasen. Say’imizi, gayretimizi, cehdimizi bence o istikamette kullansaydık çok ciddi bir kaynaşma olurdu.



Cem Karaca işte, düşünün yani. Biz onun o ‘Allah yar’ bestesini kaç defa dinlettik yanı. Siz iki adım atarsanız Allah (onlara) 4 adım attırıyor.



Yazık ettiler ülkeye. Yanlışların birer doğru olarak kabul edildiği günümüzde doğruyu bulmak çok zor.



Biz sarsılsak da devrilmeyelim. Bildiğimiz doğru çizgide yürüyüp gidelim Allah’ın izniyle.





Çizgimizde Yürüyüp Gidelim

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, kendilerine pazartesi günü takdim edilen bir tablo münasebetiyle sohbet ettiler. pic.twitter.com/yILGbHKRzP— Herkul (@Herkul_Nagme) August 31, 2023

Son güncelleme: 16:50 01.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı