• Turkhane Logo

Emekli Koramiral Kıyat’tan ‘Tuzla’ çıkışı: ‘Askeri öğrenciler müebbet hapisteyken tepki gösterseydiniz, bunlar

18:50 20 Aralık 2023 Çarşamba
Emekli Koramiral Kıyat’tan ‘Tuzla’ çıkışı: ‘Askeri öğrenciler müebbet hapisteyken tepki gösterseydiniz, bunlar





Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan kavgayla ilgili olarak eski Deniz Harp Okulu Komutanı emekli Koramiral Atilla Kıyat, “Askeri okullar kapatılırken, suçlu suçsuz ayırmadan tüm öğrenciler okuldan atılırken, emir kulu öğrenciler müebbet hapisteyken, sözde mülakatlarla seçilip, boşluk 6 ayda subay yapılanlarla doldurulurken tepki gösterseydiniz Tuzla olayı yaşanmazdı” açıklamasını yaptı



İstanbul Tuzla’daki Piyade Okulu’nda öğrenciler arasında ‘Atatürk rozeti takmama’ konusunda yaşanan kavganın yankıları sürüyor. İki taraftan öğrencilerin de uzaklaştırıldığı belirtilirken, konuya ilişkin eski Deniz Harp Okulu Komutanı emekli Koramiral Atilla Kıyat’tan dikkat çekici bir yorum geldi.



Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Kıyat, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında komutanlarının emirleriyle dışarı çıkartılan ve müebbet hapse mahkum edilen askeri öğrencileri hatırlattı. Kıyat, “Askeri okullar kapatılırken, suçlu suçsuz ayırmadan tüm öğrenciler okuldan atılırken, emir kulu öğrenciler müebbet hapisteyken, boşluk, sözde mülakatlarla seçilip 6 ayda subay yapılanlarla doldurulurken tepki gösterseydiniz Tuzla olayı yaşanmazdı” ifadelerini kullandı.



‘HİÇBİR HARP OKULU ÖĞRENCİSİ KOMUTANINA ‘BU EMRİ DİNLEMİYORUM’ DİYEMEZ’ 



Kıyat, takipçilerinden gelen “Onlar kopya ile yerleşti” iddiasını için, “Kopya ile yerleşmenin cezası ağırlaştırılmış müebbet değildir” dedi ve ekledi: “Kanıtlar onların cezası ne ise verirsiniz. Hiçbir harp okulu öğrencisi komutanına ben bu emri dinlemiyorum diyemez. 43 yıl üniforma giydim Harp Okulu Komutanlığı yaptım.”



Öğrencilerin halka ateş açtığına dair mahkemelere tek bir kanıt sunulamadığını kaydeden Kıyat, takipçilerinden askeri öğrencilerin yargılandığı davaları takip etmelerini istedi.



NE OLMUŞTU?



Daha önce İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetmiş, bu duruma diğer teğmenler tepki gösterince de arbede çıkmıştı.



Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracaklarını, sorumlu görülen yönetici ve öğrencilerin görevden uzaklaştırıldığını söylemişti.

Son güncelleme: 18:50 20.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı