• Turkhane Logo

AKP'li vekil de isyan etti: Tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini iptal etmesi AKP içinde de tartışmaya yol açtı.

08:43 07 Mayıs 2019 Salı
AKP'li vekil de isyan etti: Tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir
Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerini iptal etmesi AKP içinde de tartışmaya yol açtı.



Uzun süredir partisine yönelik eleştirileri ile gündeme gelen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, hukukun sesinin kısıldığı göndermesi içeren bir paylaşım yaptı.

Yeneroğlu, Büyük hukukçu Ebu Hanifenin mihraptan ve minberden hukukun sesini kısarsanız, Hz. Allah da sizin nefesinizi, iflâhınızı kısar ikazı her okuduğumuzda sarsılmamızı sağlıyorsa, hayırlı sahurlar dilerim... Aksi takdirde tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir... diye yazdı.

  Büyük hukukçu Ebu Hanifenin mihraptan ve minberden hukukun sesini kısarsanız, Hz. Allah da sizin nefesinizi, iflâhınızı kısar ikazı her okuduğumuzda sarsılmamızı sağlıyorsa, hayırlı sahurlar dilerim.... aksi takdirde tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir.. — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) 6 Mayıs 2019

AKPli vekil, bir başka tweetinde de Maddî hukukun, usul hukuku ve kamu vicdanı ile birleştiği her gün adaletin bayram günüdür mesajını paylaştı.

  Maddî hukukun, usul hukuku ve kamu vicdanı ile birleştiği her gün adaletin bayram günüdür. — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) 6 Mayıs 2019

Yeneroğlu, Erdoğanın mitinglerinde Yeni Zelanda katlimanının görüntülerini göstermesini eleştirmesiyle dikkat çekmişti.

Görüntüyü izlemesinin ardından ilgili arkadaşlara görüşünü ilettiğini kaydeden Yeneroğlu, Bu görüntülerin çocukların izlemesini doğru bulmuyorum. Kim telkinde bulundu bilemiyorum ama doğru olmadığı kanaatindeyim. Ben büyük bir ekseriyetin benim gibi düşündüğünü düşünüyorum demişti.

Yine işkence ve polis şiddetine yönelik paylaşımları ile de dikkat çeken Yeneroğlu, bazı işkenceci polislerin hâlâ göreve devam ediyor olmasına tepki göstermişti.

Son güncelleme: 08:43 07.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı