• Turkhane Logo

Hangi renk otomobiller daha fazla değer kaybediyor?

ABD’de 1,3 milyondan fazla 3 yaşındaki ikinci el araç üzerinden yapılan araştırma ile otomobillere en fazla değer kaybettiren renkler belli oldu.

08:58 27 Haziran 2023 Salı
Hangi renk otomobiller daha fazla değer kaybediyor?
ABD’de 1,3 milyondan fazla 3 yaşındaki ikinci el araç üzerinden yapılan araştırma ile otomobillere en fazla değer kaybettiren renkler belli oldu.

iSeecars otomobillerde daha fazla değer kaybettiren renklere yönelik yaptığı araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

Buna göre, ABD’de 3 yaşındaki ikinci el araçlar üzerinden yapılan araştırma; altın, kahverengi ve siyah renkli otomobillerin en fazla değer kaybettiren araçlar olduğunu ortaya koydu.

Ortalama 3 yıl üzerinden hesaplanan değerlere göre; altın yüzde 25,9’la en fazla değer kaybettiren renk olurken; altını sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 23,9’la kahverengi ve siyah renkler izledi.

Buna karşın en az değer kaybettiren renkler ise sırasıyla sarı, bej ve turuncu oldu.

Ortalama 3 yıl üzerinden hesaplanan değerlere göre; sarı yüzde 13,5’le en az değer kaybettiren renk olurken; sarı rengi yüzde 17,8’le bej renk, yüzde 18,4’le de turuncu renk takip etti.

Araştırmanın tam listesi şöyle:



Kaynak: iseecars

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci ise Twitter hesabından araştırmayı yayımlayarak şu notu düştü:

“İlginç bir araştırma…. Otomobilde hangi renk daha fazla değer kaybettiriyor. iseecars tarafından ABD’de 1,3 milyondan fazla 3 yaşındaki 2.el araç üzerinden yapılan araştırmaya göre, değer kaybı açısından en iyi ve en kötü araç renkleri belirlenmiş. 3 yılın sonunda ortalama bir araç değerinin yüzde 22,5’ini kaybederken, sarı renkli araçlar yalnızca yüzde 13,5’ini, bej yüzde 17,8’ini, turuncu ise yüzde 18,4’ünü kaybediyormuş. Bununla birlikte, altın, kahverengi ve siyah renkteki araçlar ise 3 yılın sonunda en fazla değer kaybını yaşıyorlar.

Türkiye için sorun yok, zaten hepsi ya siyah ya gri, en fazla beyaz.“

Son güncelleme: 08:58 27.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı