• Turkhane Logo

ABD'liler, "Efsane Cuma"da internetten 9,8 milyar dolarlık rekor harcama yaptı

ABD'de indirimli satışların yapıldığı

11:52 27 Kasım 2023 Pazartesi
ABD'liler,
ABD'de indirimli satışların yapıldığı

ABD medyasında yer alan ve Adobe Analytics tarafından derlenen verilere göre, ülkede Black Friday olarak adlandırılan ve sınırlı süreli indirimli satışların yapıldığı Efsane Cumada çevrim içi satışlar arttı.
Söz konusu günde tüketiciler, çevrim içi olarak 9,8 milyar dolarlık rekor harcama yaptı. Harcama tutarında geçen yıla kıyasla yüzde 7,5lik artış kaydedildi.
Efsane Cuma gününde en çok satanlar, akıllı saatler ve televizyonlar gibi elektronik ürünler oldu.
ABDde Efsane Cuma gününden önce kutlanan Şükran Gününde de çevrim içi harcamaların geçen yıla kıyasla yüzde 5,5 artarak 5,6 milyar dolara ulaştığı bildirilmişti.
Ülkede kasım ayının 4üncü perşembesi kutlanan Şükran Günü ile başlayan, bunu takip eden ve indirimli alışverişlerin tüm ülkeye yayıldığı Efsane Cuma, küçük işletmelerin satışlarını yükseltmeyi amaçlayan Küçük İşletmeler Cumartesisi (Small Business Saturday) ve Siber Pazartesi (Cyber Monday) ile devam ederek Noel ve ardından 31 Aralıktaki Yılbaşı Gecesi ile sona eren dönem, perakende sektörü için önem taşıyor.
Tatil sezonu olarak adlandırılan bu dönem, büyük perakendeciler için genellikle yılın en kazançlı zamanı olarak nitelendirilirken, ABDdeki tüketicilerin ekonomik sağlığının da bir ölçütü olarak görülüyor.

Son güncelleme: 11:52 27.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı