• Turkhane Logo

‘KPSS mülakatı ile ilgili vahim iddialar beni kahrımdan öldürüyor!’

AKP iktidarında tartışılan konular arasında ilk sıralarda gelenlerden biri de nepotizm.

09:48 04 Şubat 2019 Pazartesi
‘KPSS mülakatı ile ilgili vahim iddialar beni kahrımdan öldürüyor!’
AKP iktidarında tartışılan konular arasında ilk sıralarda gelenlerden biri de nepotizm.

Eski Başbakan Davutoğlunun Nisan 2015’te “Bizim kültürümüzde nepotizm yoktur, bu benim yakınımdır, akrabamdır diye kayırmaya başladığınızda çöküşün izlerini görürsünüz” açıklaması ile de gündemdeydi bu kelime.

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, kardeşlerinin tamamını kamuda yüksek makamlara yerleştirmesi, son olarak KHK ile atılan akademisyeni, öğrenci olarak dahi almayan rektörlerin, çocuklarını kontenjan artırarak kendi üniversitelerine geçiş yaptırmaları farklı örneklerden.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 16 Aralık 2018’de yapılan “Öğretmenlik Mülakat Sınavlarının” sonuçlarının açıklanması sonrası yüzlerce öğretmenin tepkisini köşesine taşıdı.


Üç aşamalı KPSS öğretmenlik sınavında 80’in üzerinde puan alarak başarı elden eden adayların bir kısmı sözlü mülakat sınavında elenmişti.

Yilman, “Bu elenenlerin arasında kendi branşlarında Türkiye derecesi yapmış adaylar da var” diyor ve ekliyor:

“Hadi diyelim 80 sınırdaki puan. Dolayısıyla mülakatta sorulan sorulara doğru cevap veremediği için eşiği geçememiş olabilir. Ama yazılı sınavda 93.20 puan alarak dereceye giren bir aday nasıl mülakatta başarılı olamıyor! Ve işin garip tarafı bu durumda olanların sayısı da bir değil, birden fazla.”

Metal Teknolojisi branşında 84 puanla Türkiye dördüncüsü, sınıf öğretmenliği branşında 93.20 puanla Türkiye altıncısı ve tarih branşında 86.77 puanla Türkiye 34’üncüsü olan adayların elendiğine dikkat çeken yazar, “Tarafıma bu konuda birçok mektup geldi” derken “Kendimi koyuyorum onların anasının babasının yerine. Kahrımdan ölüyorum. Adım gibi eminim Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk da çok üzülüyor bu gençlerin isyanını duyduğunda, okuduğunda. Biliyorum ki kesinlikle ne yapılıyorsa ondan bağımsız ve habersiz yapılıyor” görüşünü savunuyor.

“Eğer doğruysa mülakatı yapan birileri adayların bazılarını kendilerinden biri olarak görmedikleri için üç beş saçma sapan soru ile elemiş” diyen Yılman, “Sayın Bakan’dan beklentimiz, bu olayları derinlemesine araştırması ve eğer gerçekten varsa birilerinin torpilli adayların öne geçmesi adına başarılı insanları harcama durumu… Kim yapıyor onları bulup, onların ipliğini pazara çıkarmasıdır!” çağrısını yapıyor.
  / / MİLYONLAR KPSS ÇALIŞMAYA DEVAM EDERKEN AKPLİLER ARKA KAPIYI İCAT ETMİŞ / SÖZLÜ SINAV, ATAMADA KPSS’NİN YERİNİ ALIYOR / KPSS RAFA KALKTI, MEMUR OLMAK İÇİN TORPİL ŞART! / KPSS’DE TÜRKİYE BEŞİNCİSİ OLDU: “GÜVENLİK SORUŞTURMASI” BAHANESİYLE İŞE ALINMADI “KÜRT, ALEVİ VEYA MUHALİF” DİYE FİŞLENENLER KPSS MÜLAKATINDA ELENİYOR

Son güncelleme: 09:48 04.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı