• Turkhane Logo

Zelensky: Erdoğan, Putin’i "Sıkıştıramaz"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, müzakereler için Erdoğan’ın yetersiz olduğunu ve çok katılımlı barış zirvesi ihtiyacını tekrar vurguladı.

16:03 09 Nisan 2024 Salı
Zelensky: Erdoğan, Putin’i
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, müzakereler için Erdoğan’ın yetersiz olduğunu ve çok katılımlı barış zirvesi ihtiyacını tekrar vurguladı.

TURKHANE.COM- UKRAYNA
Zelensky, tek bir arabulucunun katılımından ziyade birçok ülkenin yer aldığı bir barış zirvesi formatının daha etkili olacağına inanıyor.
Ayrıca Erdoğanın Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapma arzusu, Kiev tarafından şüpheyle karşılanıyor.
“Türkiyenin arabulucu olması bizim için yeterli değil değil diyen Zelensky, Türkiyenin tek başına bu rolü üstlenmesinin yeterli olmadığını düşünüyor ve Türkiyenin Putinin politikalarını etkileme gücünden şüphe ediyor.
Erdoğan, geçen ay Zelenskyye İstanbulda Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk yapmaya ve barış müzakereleri için bir platform sağlamaya hazır olduğunu söylemişti. Ancak Zelenskyye göre, Türkiyenin Kieve yardım ettiği gibi, Türk ortakların Rusya ile güçlü ilişkileri olduğu ve kendi ekonomik çıkarları olduğu için Türkiyenin Putinin politikalarını bağımsız olarak etkileyebileceğinden emin değil. Bu nedenle Zelensky, İsviçredeki çok uluslu bir barış zirvesinin daha etkili olabileceğine inanıyor.
Zelensky, bu formatın daha zor olabileceğini kabul etse de, en azından Kremlini adil bir barışa zorlamak için çaba gösterebileceklerini düşünüyor.

Son güncelleme: 16:03 09.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı