• Turkhane Logo

Yunanistan'da orman yangınları sürüyor: 'Kıyamet gibi'

Yunanistan'da başkent Atina'nın kuzeyi ve Evia'da gece boyunca tahliyeler devam etti. Sahil güvenlik şefi, "Kıyamet gibi, nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum" dedi.

11:35 07 Ağustos 2021 Cumartesi
Yunanistan'da orman yangınları sürüyor: 'Kıyamet gibi'
Yunanistan'da başkent Atina'nın kuzeyi ve Evia'da gece boyunca tahliyeler devam etti. Sahil güvenlik şefi, "Kıyamet gibi, nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum" dedi.


Yunanistanda günlerdir süren orman yangınları, rüzgarın yön değiştirmesiyle beraber yayılmaya devam ederken başkent Atinanın kuzeyi ile Eviada tahliyeler sürüyor. Koşullar son derece tehlikeli diyen Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Yetkili birimler, gönüllülerle beraber hayat kurtarmak için gece gündüz çalışıyor ifadelerini kullandı. Rüzgarın cuma günü yön değiştirmesiyle bu hafta başında alevlerden kurtulan bölgelerin de risk altında olduğu belirtildi. 

YANGINLAR İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI


Başbakan Kiryakos Miçotakis, ülke genelinde süren yangınların iklim değişikliği gerçeğini ortaya çıkardığını söyledi. Dün, Antik Olimpiyat Oyunlarının düzenlendiği bölgeyi ziyaret eden Miçotakis, İklim değişikliğinin gerçekliği hakkında çekinceleri olanlar varsa, onları burada yaşananları görmeye çağırıyorum ifadelerini kullandı. Yunanistan Başbakanı, televizyonda yayınlanan konuşmasında, Önceliğimiz her zaman insan yaşamının korunmasıdır dedi.


Evia, Limni 

BİNLERCE HEKTARLIK ALAN TAHRİP OLDU

Başkent Atinanın kuzeyinde Parnitha Dağı eteklerinde çıkan yangın şiddetlenirken, Marathon Gölü çevresinin de tehlikede olduğu aktarıldı. Dün yapılan açıklamada, Atina yakınlarında gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına katılan 38 yaşında bir erkeğin, üzerine elektrik direği düşmesi sonucu öldüğü duyurulmuştu.

600den fazla kişinin çıkarıldığı Evia adasında ise cuma gecesi boyunca sahil güvenlik botları, devriye gemiler, balıkçı tekneleri ve özel teknelerle tahliyeler devam etti. Aidipsos kasabasının sahil güvenlik şefi Sotiris Danikas, Kıyamet gibi, nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum dedi. Avrupa Birliğinin (AB) Copernicus uydularını kullanan Avrupa Orman Yangınları Bilgi Sisteminden (EFFIS) elde edilen verilere göre, 5-6 Ağustos tarihlerinde Eviada 15 bin hektardan fazla alanın tahrip olduğu kaydedildi. 

 TATOİ SARAYINDAKİ BELGELERİ KURTARMAK İÇİN TAHLİYE EMRİ 

Alevlerin, Atina şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan etrafı ağaçlarla çevirili Tatoi Sarayına yaklaştığı, Kültür Bakanlığının sarayda tutulan belgeleri ve eşyaları kurtarmak için tahliye emri verdiği belirtildi. Cuma günü rüzgarın yön değiştirmesiyle, bir zamanlar Yunan Kraliyet Ailesinin yazlık sarayı olarak kullanılan mülkün tehlike altında olmadığı aktarıldı.

Son güncelleme: 11:35 07.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı