• Turkhane Logo

Ukrayna’yı zora sokacak gelişmeler

WSJ’ın iddiasına göre Pentagon Ukrayna’ya bazı tedarikleri yavaşlattı ve bunun için sadece 1,6 milyar dolar bütçelerinin kaldığını yazdı.

17:06 04 Ekim 2023 Çarşamba
Ukrayna’yı zora sokacak gelişmeler
WSJ’ın iddiasına göre Pentagon Ukrayna’ya bazı tedarikleri yavaşlattı ve bunun için sadece 1,6 milyar dolar bütçelerinin kaldığını yazdı.

TURKHANE.COM- UKRAYNA
ABD Savunma Bakanlığı Pentagonun ABD Kongresine gönderdiği mektupta, ABDnin Ukraynaya gönderdiği silahları karşılamak için parasının bittiği ve bazı tedariklerin yavaşlatıldığı konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.
The Wall Street Journal gazetesi haberinde Pentagon’un Ukraynaya silah transferinde sorun yaşadığını duyurdu.
Pentagon mali kontrolörü Mike McCord tarafından yapılan açıklamaya göre Pentagon, ek finansman olmaksızın Kieve mevcut rezervlerden 5 milyar dolar daha fazla silah ve teçhizat gönderebilir. Ancak McCord, savunma endüstrileriyle sözleşme yapmak ve ekipmanı değiştirmek için yalnızca 1,6 milyar dolar bütçelerinin kaldığını söyledi. Ayrıca Pentagonun halihazırda devam eden finansman talebini ve yapılan sözleşmeleri azaltmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.
Daha önce birkaç Amerikalı kongre üyesi, Ulusal Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Jake Sullivandan Ukraynaya yapılan harcamaların kesin miktarı hakkında bilgi istemişti. Sullivanın açıkladığı verilerden sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine harcanan fon miktarından şüphe duydukları basına yansıdı.
Öte yandan CNN, ABD Dışişleri Bakanlığının bu yaz sonunda Ukraynaya yolsuzluk konusunda bir nota verdiğini bildiriyor. ABDli diplomatlar notada Ukraynadan yolsuzlukları önleme konusunda somut adımlar atmayı sürdürmeleri yönündeki beklentilerini dile getiriyor.

Son güncelleme: 17:06 04.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı