• Turkhane Logo

Ukrayna Rusya'nın ilhak ettiği Herson'a ilerliyor

Ukrayna ordusunun, Rus işgali altındaki Herson kentinin kuzeydoğusunda Dinyeper Nehri çevresindeki Rus mevzilerini aştığı bildiriliyor.

11:30 04 Ekim 2022 Salı
Ukrayna Rusya'nın ilhak ettiği Herson'a ilerliyor
Ukrayna ordusunun, Rus işgali altındaki Herson kentinin kuzeydoğusunda Dinyeper Nehri çevresindeki Rus mevzilerini aştığı bildiriliyor.

Ukrayna ordusunun ilerleyişi bölgedeki Rus askeri yetkililerce de doğrulandı ve Ukrayna ordusuna çok yoğun savunma ateşi açıyoruz denildi.

Hersonda Rusların atadığı bölgesel lider Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun yaklaşık 30 km ilerleyerek, Dudchany kenti yakınlarına geldiklerini belirtti.

Rus Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov da Ukraynanın bölgede tank sayısı olarak üstün olduğunu ekledi.

Herson Ukraynanın güneyinde, Rusyanın 2014te ilhak ettiği Kırımın kuzeyinde bulunuyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Birkaç bölgede kurtardığımız yerler oldu, birçok yerde şiddetli savaş sürüyor açıklamasını yaptı. Ancak Zelenskiy bu bölgelerin isimlerini açıklamadı.

Reuters Ukrayna ordusunun, Dinyeper Nehrinin batısında bulunan yaklaşık 25 bin Rus askerinin ikmal hattını hedeflediğini yazdı.

Hersonun kuzeybatısında, Ruslar için hayati önemdeki Antonivsky Köprüsünün de Ukrayna ordusunca büyük oranda yıkıldığı belirtiliyor.

Ukrayna Luhanskta da ilerliyor
Doğuda da Rusya işgali altındaki Luhanskta bazı bölgelerde Ukrayna askerlerinin ilerleme kaydettiği belirtiliyor. Bölgeden gelen haberler Ukrayna ordusunun Kremenna ve Svatove kentlerine doğru ilerlediğini gösteriyor.
Cumartesi günü de Ukrayna ordusu Lyman kentini kuşatmış, ardından Rusya askerlerini buradan çektiğini açıklamıştı. Luhansk sınırında bulunan Lyman, Rusların bölgedeki lojistik merkezleriydi.

Rusya, geçen hafta Ukraynada işgal ettiği Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerini resmen ilhak ettiğini açıklamıştı.

Son güncelleme: 11:30 04.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı