• Turkhane Logo

"Türkiye'nin tavrına karşı Avrupa ve ABD birlikte hareket etmeli"

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ile Amerikan yönetiminin, Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

10:08 17 Kasım 2020 Salı
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ile Amerikan yönetiminin, Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.


Pompeo, yedi ülkeyi kapsayan yurt dışı turunun ilk durağı Fransadayken, Le Figaro gazetesine Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Reutersın haberine göre Pompeo, Dağlık Karabağ ve Doğu Akdenizdeki gelişmelere işaret ederek, Türkiyenin son aylarda oldukça saldırgan tavır sergilediği hususunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile hem fikiriz dedi.


Türkiyenin bu tutumunun, halkının çıkarına olmadığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ikna edilmesi gerektiğini söyleyen Amerikan Bakan, bunun için Avrupa ve ABDnin Ankaraya karşı birlikte tavır alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Pompeo, Fransanın ardından akşam saatlerinde İstanbula geldi.

VEDA TURU NİTELİĞİNDE

ABD’de geçen sancılı seçim sürecinin ardından Donald Trump’ın kaybetmesiyle birlikte Pompeo’nun geçen hafta Fransa ile başlayan temasları bir veda turuna döndü.

Trump’ın rakibi Joe Biden’ı tebrik eden ülkelerin de arasında bulunduğu birçok ülkeye gidecek.

Paris’in ardından İstanbul’a giden Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek.

Programının yoğunluğu sebebiyle Ankara’da resmi temaslarda bulunmayacağını açıklayan Pompeo’nun veda turu Gürcistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da temaslarda bulunacak.
 

Son güncelleme: 10:08 17.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı