• Turkhane Logo

Türkiyeli çocuklar, İsveç'te kampta kalan çocuklara hediye dağıttı

İsveç’te yaşayan Hizmet Hareketi gönüllülerinin çocukları, mülteci kampındaki çocuklara hediye dağıttı.

00:34 30 Haziran 2020 Salı
Türkiyeli çocuklar, İsveç'te kampta kalan çocuklara hediye dağıttı
İsveç’te yaşayan Hizmet Hareketi gönüllülerinin çocukları, mülteci kampındaki çocuklara hediye dağıttı.

İsveçin Malmö kentinde bulunan MAF Derneği gönüllüleri “Bütün çocuklar mutlu olsun” adı altında etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında dernek gönüllülerinin çocukları, hediyeler hazırladı. Çocuklardan bazıları kendi oyuncaklarını hediye ederken bazıları da hediye edeçeği oyuncakları kendi parasıyla satın aldı. Toplanan hediyeleri dernek gönüllüleri, Halland eyaletindeki mülteci kampındaki çocuklara dağıttı.

Hediyeleri dağıtan dernek gönüllüleri, Bu sene ikincisi gerçekleşen etkinlik hem hediye alan çocukları çok sevindirdi hem de çocuk üyelerimizin empatilerini güçlendirerek akranlarına karşı sorumluluk bilinçlerini arttırdı. dedi.

Hediye dağıtılan çocukların çok farklı ülkelerden ve ihtiyaç sahibi olduklarını aktaran dernek gönüllüsü, Aslında yaptığmız büyük bir şey değil ama bu bile bu çocukların mutlu olmasına yetiyor. Dernek gönüllülerimiz arasında Türkiyeden kaçıp gelmek zorunda kalan mülteci arkadaşlarımız da var. Mülteci olmanın ne olduğunu, kamplarda yaşamanın ne kadar zor olduğunu iyi biliyoruz. Bu yüzden dernek gönüllülerimiz İsveçin dört bir tarafında farklı etkinlikler düzenliyor. Bayramlaşmalar, özel gün kutlamaları, hediyeleşmeler şeklinde gerçekleşiyor. Birlik, beraberlik ve diyalog adına bu tür alışmalarımız devam edecek. şeklinde konuştu.


Hediye alan çocukların sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. 

/



/



/


Aktif Haber

Son güncelleme: 00:34 30.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı