• Turkhane Logo

Trump'ın Ukrayna'da barış planı basına sızdı, uzmanlar 'korkunç' dedi

Washington Post'a konuşan ve plan hakkında bilgi sahibi kaynaklardan biri, Trump'ın özel bir konuşmada Rusya ve Ukrayna'nın

20:36 08 Nisan 2024 Pazartesi
Trump'ın Ukrayna'da barış planı basına sızdı, uzmanlar 'korkunç' dedi
Washington Post'a konuşan ve plan hakkında bilgi sahibi kaynaklardan biri, Trump'ın özel bir konuşmada Rusya ve Ukrayna'nın

Euronewste yer alan habere göre eski ABD Başkanı Donald Trumpın Ukraynadaki savaşı 24 saat içinde bitirebileceği iddiasının, görünüşe göre Kiev yönetimini Kırım ve Donbas bölgelerini Rusyaya teslim etmeye zorlamayı içerdiği bildirildi.

Washington Posta konuşan ve plan hakkında bilgi sahibi kaynaklardan biri, Trumpın özel bir konuşmada Rusya ve Ukraynanın itibarlarını kurtarmak istediklerini, bir çıkış yolu aradığını ve bazı Ukraynalıların Rusya yönetimi altında yaşamayı sorun etmeyeceğini söylediğini aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir çok defa herhangi bir topraktan vazgeçmenin mümkün olmadığını söylemişti.

Trumpın kampanya sözcüsü Washington Postun haberini spekülasyon olarak nitelendirdi ancak Başkan Joe Bidenın Ukraynaya askeri yardım yoluyla Rusyanın genişlemesini köreltme girişimini tersine çevireceği öne sürülen strateji hakkındaki konulara değinmedi.

Dış politika uzmanları ve önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerden en az biri, Trumpın bildirilen düşüncelerine olumsuz yaklaştı. Posta konuşan Senatör Lindsey Graham Putinin kazanamayacağını söyleyerek Ukrayna topraklarının teslimi gerçekleşirse saldırganlığının ödüllendirilmiş olacağını vurguladı.

Stimson Center Kıdemli Araştırmacısı Emma Ashford, ateşkes için Rusyaya boyun eğmenin Ukraynanın komşusuyla gelecekte barışı garanti etmeyeceğini söyleyerek Trumpın iddia edilen teklifiyle ilgili olarak Bu korkunç bir anlaşma dedi.

Trump, yeniden başkan seçildiği takdirde Ukraynadaki savaşı 24 saat içinde çözebileceğini defalarca övünerek söyledi.

Son güncelleme: 20:36 08.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı