• Turkhane Logo

Trump'ın evinden nükleer silah belgeleri mi çıktı?

Washington Post gazetesi, FBI'ın eski Başkan Trump'ın konutunda yaptığı aramada bir ülkenin nükleer silahlarına dair gizli belgeler bulduğunu ileri sürdü.

11:28 07 Eylül 2022 Çarşamba
Trump'ın evinden nükleer silah belgeleri mi çıktı?
Washington Post gazetesi, FBI'ın eski Başkan Trump'ın konutunda yaptığı aramada bir ülkenin nükleer silahlarına dair gizli belgeler bulduğunu ileri sürdü.

DWnin haberine göre, Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Donald Trumpın evinde bir ülkenin nükleer silahlarına dair gizli belgeler bulunduğu ileri sürüldü. İddianın sahibi Washington Post gazetesi, FBIın (Federal Soruşturma Bürosu) Ağustos ayı başında Trumpın konutunda yaptığı aramada bu belgelere ulaştığını yazdı. Gazete, söz konusu belgelerin hangi ülkeye ait olduğu hakkında bilgi vermedi.

Washington Post FBIın Ağustos başında Trumpın evinde arama yapmasının ardından eski başkanın evinde nükleer silah belgeleri arandığını duyurmuştu. Gazeteye göre Trumpın evinde el konulan bazı belgeler çok hassas bilgiler içerdiği ve çok iyi korundukları için birçok yüksek rütbeli ulusal güvenlik görevlisinin bile bu belgelere erişimi yok. Sadece Başkan ve kabinenin bazı üyeleri hükümet temsilcilerini bu belgeler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için yetkilendirebiliyor. ABDnin bazı gizli operasyonlarından hükümet içinde yalnızca birkaç kişinin haberdar olmasına izin veriliyor ve buna dair belgeler de genellikle güvenli tesislerde kontrolden sorumlu memurlarca gözetim altında tutuluyor.

Daha önce de gizli belgeler bulunmuştu

FBI 8 Ağustosta Trumpın Florida eyaletinde yer alan Mar-a-Lagodaki konutunda arama yapmış ve bir kısmı çok gizli olmak üzere 100den fazla gizli belgeye el koymuştu. Adalet Bakanlığı FBIın Trumpın evinde yaptığı aramaya dayanak olan gerekçeyi Ağustos sonunda yayınlamıştı. Trump hakkında söz konusu belgeleri özel konutunda saklayarak yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle cezai bir soruşturmanın yürütüldüğü belirtilmişti.

Trump ise Adalet Bakanlığı ve FBIın siyasi gerekçelerle hareket ettiğini ileri sürmüştü. FBI Mayıs ayında da Trumpın Mar-a-Lagodaki konutunda 15 kutu belgeye el koymuş, incelemeler sonucunda bu kutularda 184 gizli belgeye ulaşıldığı bildirilmişti. Trumpın ekibi yargı kararıyla FBIya bunun sonrasında aralarında 17si çok gizli olan 38 gizli belge daha teslim etmişti. Trumpın toplam 300 gizli belgeyi konutunda sakladığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 11:28 07.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı