• Turkhane Logo

Sri Lanka'da kabinedeki tüm bakanlar istifa etti

Tarihinin en kötü ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka’da halkın ayağa kalkması ardından Devlet Başkanı Rajapaksa dışında kabinedeki tüm bakanlar istifa etti.

23:43 03 Nisan 2022 Pazar
Sri Lanka'da kabinedeki tüm bakanlar istifa etti
Tarihinin en kötü ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka’da halkın ayağa kalkması ardından Devlet Başkanı Rajapaksa dışında kabinedeki tüm bakanlar istifa etti.


Ekonomik kriz nedeniyle hükümet karşıtı protestolara sahne olan Sri Lankada, Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa dışında tüm bakanlar istifasını sundu.

Eğitim Bakanı Dinesh Gunawardena, Rajapaksanın görevine devam edeceğini belirterek kabinenin diğer üyelerinin başbakana istifa mektuplarını sunduğunu kaydetti.


İstifa eden 26 bakan arasında yer alan Rajapaksanın oğlu Gençlik ve Spor Bakanı Namal Rajapaksa, sosyal medya hesabı Twitterdan yaptığı paylaşımda, bu gelişmenin halk ve hükümet için istikrar sağlanmasına yardımcı olmasını umduğunu ifade etti.

Sri Lankada polis, sokağa çıkma yasağına karşı gelerek gösteri düzenleyen protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

SRİ LANKA’DA HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLER

Ülkedeki ekonomik krizi protesto eden göstericiler, elektrik kesintilerinin 13 saati bulmasının ardından 31 Martta Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksanın konutu yakınlarında toplanmaya başlamıştı.

Diktatör Gota sloganları atarak Rajapaksayı istifaya davet eden göstericilere polis, biber gazıyla müdahale etmişti.

Göstericiler ve polis arasında çıkan arbedede, 24 polis memuru, çok sayıda sivil yaralanmış, 54 kişi gözaltına alınmıştı.

Hükümet karşıtı protestoların önüne geçmek için önce başkent Kolomboda daha sonra Batı eyaletinde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Gösterileri, terör eylemi olarak nitelendiren ve yaşananlardan aşırılıkçı güçleri sorumlu tutan Devlet Başkanı Rajapaksa, 1 Nisanda olağanüstü hal ilan etmişti.

Ülkede olası gösterilerin önüne geçmek için sosyal medya platformları engellenmişti.

Güney Asyada yer alan 21 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lankanın, 1948den bu yana en kötü ekonomik krizle mücadele ettiği belirtiliyor.

Son güncelleme: 23:43 03.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı