• Turkhane Logo

Sinovac'ın CEO'su Weidong, Türkiye dahil 5 ülkeye üretim lisansı verildiğini açıkladı

Türkiye'nin de kullandığı CoronaVac aşısını geliştiren Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong, Türkiye dahil beş ülkeye üretim lisansı verildiğini belirtti.

10:57 12 Mayıs 2021 Çarşamba
Sinovac'ın CEO'su Weidong, Türkiye dahil 5 ülkeye üretim lisansı verildiğini açıkladı
Türkiye'nin de kullandığı CoronaVac aşısını geliştiren Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong, Türkiye dahil beş ülkeye üretim lisansı verildiğini belirtti.

 
Sinovac CEO’su Yin Weidong, aralarında Türkiyenin de olduğu beş ülkeye üretim için lisansı verildiğini söyledi.

Bloomberge konuşan Weidong, Türkiye ile birlikte Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısıra aşıyı ülkelerinde üretme konusunda lisans verildiğini aktardı.


Brezilya ve Endonezyaya yaklaşık 50 milyon doz, Türkiyeye 20 milyon doz aşı tedariki sağladık diyen Weidong, bunların nüfusların yüzde 20sini aşılamaya yeteceğini söyledi ancak miktarların yetersiz olduğunu belirtti.

ENDONEZYADA SAĞLIK ÇALIŞANLARINI YÜZDE 96 ORANINDA KORUDU

Endonezyada, Türkiyenin de kullandığı Sinovac aşısının klinik deneyler dışındaki gerçek yaşam sonuçları açıklandı. 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiğini aktaran Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin, CoronaVac aşısının Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 100 oranında engellediği, hastanede tedavi görmeyi yüzde 96 oranında önlediği enfeksiyona karşı işe yüzde 94 oranında koruma sağladığını kaydetti.

Sadikinin açıkladığı verilere asemptomatik vakaların dahil edilip edilmediği belirtilmedi. Bloomberge konuşan bakan, Ölümlerde ve hastaneye yatışlarda çok ciddi düşüş görüyoruz dedi.

GERÇEK DÜNYADA DAHA İYİ SONUÇ VERİYOR

Gerçek yaşam sonuçları ile klinik deneylerden elde edilen etkinlik oranları arasındaki uyumsuzluğu savunan Sinovac CEO’su Yin Weidong ise CoronaVac aşısının gerçek dünyada daha iyi performans gösterdiğini belirtti. Sinovacın geliştirdiği aşı için Endonezyada yapılan deneylerde yüzde 65 koruma oranı sağlandığı açıklanmış ve aşıya acil onay verilmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Şili hükümeti, Sinovac aşısı için ilk gerçek yaşam sonuçlarını paylaşmıştı. 10.5 milyon kişinin izlendiği araştırmada, aşının Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi görmeyi yüzde 85 önlediği, ölümleri yüzde 80 engellediği, semptomatik vakalara karşı yüzde 67 oranında koruma sağladığı duyurulmuştu.

Son güncelleme: 10:57 12.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı