• Turkhane Logo

Rusya'dan 'veba' iddiası: 'Ukrayna kasten saldı'

Rus general, işgal ettikleri Zaporijya bölgesinde

17:49 12 Aralık 2023 Salı
Rusya'dan 'veba' iddiası: 'Ukrayna kasten saldı'
Rus general, işgal ettikleri Zaporijya bölgesinde

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Komutanı Korgeneral İgor Kirillov,  ABDnin askeri-biyolojik faaliyetlerine ilişkin konuştuğu toplantıda Ukrayna, Zaporijyada kasten Afrika domuz vebası saldı iddiasında bulundu. 

İddiasına devam eden Kirillov, Zaporijyanın Çernigovka bölgesinde, Afrika domuz vebası virüsünün (ASFV) bir tarım işletmesine kasıtlı olarak sokulması sonucunda 7 binden fazla domuz imha edildi. Domuzlardaki bulaşma, taşıyıcı faaliyeti ya da vahşi yaşamın doğal göçü olmadan tespit edildi dedi.
KİMYASAL VE BİYOLOJİK ARAÇLARIN KULLANIMI DA DAHİL OLMAK ÜZERE...Ukraynanın kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak kirli bir savaş yürüttüğünü öne süren Kirillov, Ukraynalıların sözde karşı saldırıda başarı elde edemedikleri için Kievin kimyasal ve biyolojik araçların kullanımı da dahil olmak üzere standart dışı askeri operasyon biçimlerini kullanacağını söyledi.
Dailystarda yer alan habere göre, Kirillov, Edindiğimiz bilgilere göre Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisi, ulusal güvenlik servislerinin zehirli maddeler kullanarak Rusya karşıtı bir provokasyon düzenlemek üzere faaliyetlerini koordine ediyor. Ukrayna Güvenlik Servisi, Ekim-Kasım aylarında Almanyada Amerikan Honeywell Research Chemicals şirketi tarafından üretilen trietanolamin (asit çeşidi) ve nitrojen (azot çeşidi) içeren sodyum bileşiğinin küçük bir partisini satın alan Ukraynalı REALAB şirketini devreye soktu dedi.
Kirillov, Haziran ayında ABDnin Ukrayna savaşında Rus hatlarının gerisine insansız hava araçlarından sivrisinek bırakarak Rus askerlerine hastalık bulaştırmayı planladığını iddia etmişti.

Son güncelleme: 17:49 12.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı