• Turkhane Logo

Putin ve Navalny hakkında yeni iddia

İddiaları hakkında kaynak ya da kanıt henüz sunmayan Rus muhalif isim, Putin'in Navalny'nin serbest kalmasına

10:23 27 Şubat 2024 Salı
Putin ve Navalny hakkında yeni iddia
İddiaları hakkında kaynak ya da kanıt henüz sunmayan Rus muhalif isim, Putin'in Navalny'nin serbest kalmasına

Rus muhalif siyasetçi Maria Pevchikh, Aleksey Navalnynin öldürüldüğü sırada mahkum takası anlaşması ile serbest bırakılmaya çok yakın olduğunu ileri sürdü.

Youtubeda bir video paylaşan Navalnyye yakın isimlerden Pevchikh, Devlet Başkanı Vladimir Putinin onu öldürttüğü iddiasını da yinelerken, Aleksey Navalny şu anda, tam da bugün bu koltukta oturuyor olabilirdi. Bu lafın gelişi değil, bu olabilirdi ve olmalıydı. ifadelerini kullandı

Navalny ve ismi açıklanmayan iki Amerikan vatandaşının, Almanyada hapiste bulunan Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) tetikçilerinden olduğu sanılan Vadim Krasikov ile takas edilmesine ilişkin görüşmelerin, Navalnynin ölümü sırasında son aşamalarında olduğunu belirten muhalif isim, Navalny önümüzdeki birkaç gün içinde dışarıda olmalıydı çünkü takası konusunda karar alındı. Şubat başında Putine, Berlinde işlediği bir cinayetten dolayı hapis yatan Krasikovun iki Amerikan vatandaşı ve Aleksey Navalny ile takas edilmesi teklif edildi. 15 Şubatta pazarlıkların son aşamasına gelindi. dedi.

47 yaşındaki Navalny, 16 Şubatta Kuzey Kutbunda bir cezaevinde hayatını kaybetmişti. Kremlin Navalnynin ölümünde Rus devletinin parmağı olduğunu reddetmiş, ölüm belgesinde doğal nedenlerle hayatını kaybettiği belirtildiğini ileri sürmüştü.

İddiaları hakkında kaynak ya da kanıt henüz sunmayan Rus muhalif isim, Putinin Navalnynin serbest kalmasına tahammül edemediği için pazarlıkların tamamlanmasından bir gün sonra öldürülmesi emrini verdiğini de sözlerine ekledi.

Putin Navalnynin ölümü hakkında henüz yorum yapmazken Kremlin, Rus yetkililerin muhalif liderin annesine oğlunun cenazesi konusunda baskı yaptığı iddialarını saçma olarak nitelendirerek Putinin Navalnynin naaşıyla ilgili kararlara dahil olmadığını söylemişti.

Merhum muhalif siyasetçinin cenazesi Cumartesi günü Kuzey Kutbundaki Salekhard kentinde annesine teslim edildi. Cenaze töreni ile ilgili düzenlemeler henüz açıklanmadı.

Son güncelleme: 10:23 27.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı