• Turkhane Logo

Putin ile konuşmaya ihtiyacım var

21:06 15 Ağustos 2020 Cumartesi
Putin ile konuşmaya ihtiyacım var

Geçen hafta yapılan tartışmalı seçimleri kazanarak üst üste 6ncı defa devlet başkanı olan Aleksandır Lukaşenko, hükûmet karşıtı protestoların durduramayınca yüzünü yakın müttefiki Rusyaya döndü.
Lukaşenko, protestoların komşusu Rusyaya da sıçrayabileceğini iddia ederek, Vladimir Putin ile konuşmaya ihtiyacım var. Çünkü bu durum artık sadece Belarusa tehdit değil. dedi.
Rus haber ajansı Interfax, Belarus medyasını kaynak göstererek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Lukaşenkonun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı. 
Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verilmedi.
33 RUS VATANDAŞINI GÖZALTINA ALMIŞTI
Moskova ile Minsk arasındaki ilişkiler seçimlerden önce 33 Rus vatandaşının Wagner paralı asker grubunun üyesi olduğunu iddiasıyla Belarusta gözaltına alınmasının ardından gerilmişti. 
Lukaşenko 33 kişinin seçim öncesi Belarusu karıştırmak için Belarusa gönderildiğini iddia etmişti.
Rusya dün bu vatandaşlarının 32sinin ülkelerine geri gönderildiğini ve Belarus vatandaşlığı da olan bir kişinin Minskta kaldığını duyurdu.
Belarusta protestolar muhalefetin geçen pazar günü yapılan seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu söylemesinin ardından başlamıştı. Merkezi Seçim Komitesi, sonuçlara göre geçerli oyların yüzde 80ini 26 yıldır iktidarda olan Aleksandır Lukaşenkonun aldığını açıkladı.
6 gündür süren eylemlerde gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan binlerce göstericinin gözaltı merkezinde dövüldüğü iddia edildi.

Son güncelleme: 21:06 15.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı