• Turkhane Logo

Paskal Süleyman öldürüldü, Hizbullah’tan açıklama geldi

Lübnan'da Hizbullah'ın ezeli rakibi Hristiyan partinin sorumlularından biri öldürülüp Suriye'ye kaçırıldı. Hizbullah, yaşananlarla bir ilgileri olmadığına dair açıklama yaptı.

02:14 09 Nisan 2024 Salı
Paskal Süleyman öldürüldü, Hizbullah’tan açıklama geldi
Lübnan'da Hizbullah'ın ezeli rakibi Hristiyan partinin sorumlularından biri öldürülüp Suriye'ye kaçırıldı. Hizbullah, yaşananlarla bir ilgileri olmadığına dair açıklama yaptı.

Lübnan ordusu, İran destekli Hizbullah Hareketinin ezeli rakibi Hristiyan Lübnan Güçleri Partisinin (LGP) sorumlularından olan Paskal Süleymanın araç hırsızlığı şebekesi tarafından öldürülüp Suriyeye götürüldüğünü açıkladı.

Lübnan ordusu, X sosyal medya hesabı üzerinden Süleymanın 7 Nisanda Cebel Lübnanın Cübeyl ilçesinde seyir halindeki aracının içerisinde alıkonulup öldürülmesi hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Süleymanın kaçırılma olayına ilişkin ordu istihbaratının yaptığı soruşturma kapsamında Suriye uyruklu tüm çete üyelerinin yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan zanlıların verdiği ifadeye göre Süleymanın aracı çalınmak istenirken Cübeylde öldürüldüğü ve ardından cesedinin sınırdan geçirilerek Suriyeye götürüldüğü kaydedildi.

Lübnan Güçleri Partisinin Cübeyl Sorumlusu Süleymanın cenazesinin Lübnana getirilmesi için Suriyeli yetkililerle koordinasyon içerisinde olunduğu, soruşturmanın tamamlanması için incelemelerin devam ettiği aktarıldı.

Süleymanın nasıl öldürüldüğünün ordu tarafından açıklanmasından sonra Lübnan Başbakanı Necib Mikati de bir açıklama yaptı.

Yaşanan olaydan dolayı derin üzüntü yaşadığını belirterek, Süleymanın yakınlarına başsağlığı dileyen Mikati, tüm taraflara duygular ve söylentilere göre değil akıl ve itidalle hareket etme çağrısında bulundu.

HİZBULLAHTAN AÇIKLAMA

Süleymanın kaçırılması ve Hizbullahın müttefiki Suriye rejimine kaçırılmasının ardından LGPli birçok taraf dolaylı olarak olayın arkasında Hizbullahın olduğunu iddia etti.

Lübnan basınında ve özellikle LGP sempatizanları arasında yayılan bu söylentiler üzerine Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı konuşmasında Süleyman olayına değindi.

Olayın Hizbullah ve siyasetle bir bağlantısının bulunmadığını belirten Nasrallah, Lübnanlı ve Suriyeli bir çetenin onu kaçırdığı ortaya çıktı. Dün meydana gelenler başta tüm Lübnanlılar olmak üzere Hristiyanlar için bir ders olmalıdır. Lübnanda bölünmeye karşı olanlar fitne çıkarmakla suçlanıyor dedi.

Süleymanın öldürüldüğünün ordu tarafından teyit edilmesinden sonra LGPli bazı Hristiyanlar Beyrurt-Cübeyl-Trablusşam arasında kara yolunu trafiğe kapattı.

Lübnan yerel medyasında çıkan haberlerde, yolu kapatan grup, Suriye plakalı araçlara saldırdı. Bir müddet yolun kapalı kalmasının ardından ordunun devreye girmesi üzerine yol yeniden trafiğe açıldı.

Son güncelleme: 02:14 09.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı