• Turkhane Logo

Ortadoğu'da yeni kriz tırmanıyor: Pakistan'dan İran'a füze saldırısı!

İran'ın iki gün önce Pakistan'da bazı hedefleri vurmasının ardından, Pakistan da İran'ın doğusunda

13:21 18 Ocak 2024 Perşembe
Ortadoğu'da yeni kriz tırmanıyor: Pakistan'dan İran'a füze saldırısı!
İran'ın iki gün önce Pakistan'da bazı hedefleri vurmasının ardından, Pakistan da İran'ın doğusunda

İranın Salı günü komşusu Pakistanda bazı hedeflere düzenlediği saldırıların ardından Pakistan ordusu İranın doğusundaki bazı hedefleri vurdu.
Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İranın Sistan-Belucistan eyaletindeki terör yuvalarına, hedefe yönelik hassas saldırılar düzenlendiğini ve bu saldırılarda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Bakanlık söz konusu saldırının, Güvenilir gizli istihbarat kaynaklarından alınan, büyük çaplı bir terörist faaliyet hazırlığı bilgisi üzerine gerçekleştirildiğini öne sürdü. Pakistan, İran İslam Cumhuriyetinin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne eksiksiz bir biçimde saygı göstermektedir ifadeleri kullanılan açıklamada, saldırının sadece Pakistanın güvenliği için yapıldığı vurgulandı. AFP haber ajansına konuşan Pakistanlı bir istihbarat elemanı da, İrandaki hedeflere yönelik saldırıda hedefin Pakistan karşıtı militan gruplar olduğunu dile getirdi.
İran devlet televizyonu ise sınır bölgesindeki bir köye Pakistan tarafından gerçekleştirilen füze saldırısında üç kadın ile dört çocuğun hayatını kaybettiğini, ölen kişilerin İran vatandaşı olmadığını bildirdi. İran haber ajansı Mehr, Sistan-Belucistanda yer alan Seravan kentine İHA ve füze saldırısında bulunulduğunu aktarırken, İranın resmi haber ajansı İRNA, Seravan kenti civarında patlamalar yaşandığını duyurdu.
İranın saldırısıİslamabad, Çarşamba günü resmi kanallardan, İranın kendi topraklarına hava saldırısı düzenlediğini ve bu saldırıda iki çocuğun hayatını kaybettiğini bildirmiş, daha sonra da Tahran Büyükelçisini Pakistana çağırmıştı. 
Tahran ise söz konusu hava saldırısında hedefin cihatçı Sünni Ceyş el-Adl örgütü olduğunu ifade etmiş, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Dünya Ekonomik Forumuna katılmak için gittiği İsviçrenin Davos kentinde yaptığı açıklamada, Dost ülke Pakistan vatandaşlarının füze ve İHAlarla hedef alınmadığını dile getirmişti.

Son güncelleme: 13:21 18.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı