• Turkhane Logo

NATO, Finlandiya'yı savunmak için Kuzey Kutbu'nda tatbikat yapıyor

27 Mayıs'ta başlayan Finlandiya'nın modern dönemdeki en büyük kara manevrası olan Kuzey Ormanı tatbikatı 2 Haziran'da sona erecek.

08:33 31 Mayıs 2023 Çarşamba
NATO, Finlandiya'yı savunmak için Kuzey Kutbu'nda tatbikat yapıyor
27 Mayıs'ta başlayan Finlandiya'nın modern dönemdeki en büyük kara manevrası olan Kuzey Ormanı tatbikatı 2 Haziran'da sona erecek.

En yeni üye Finlandiyayı koruma sözü veren NATO ülkelerinin Kuzey Kutbunda askeri tatbikat yaptığı bildirildi.

Finlandiyanın ilk kez ev sahipliği yaptığı ortak eğitim tatbikatında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Norveç ve henüz NATO üyesi olmayan komşusu İsveçten toplam bin asker, 6 bin 500 Fin askerine katıldı.

Tatbikatta görev alan ABD Ordusuna bağlı 10uncu Dağ Bölüğü Komutanı  Tümgeneral Gregory Anderson ABD Ordusu burada en yeni NATO müttefikimizle birlikte bu kabiliyeti geliştirmek ve herhangi bir şey olması halinde Finlandiyayı savunmaya yardımcı olmak için eğitim veriyor. ifadeleriyle bilgi verdi.

Personelin yanı sıra bin aracın da yer aldığı tatbikat ülkenin kuzeyinde, Rusya sınırında iki saatlik sürüş mesafesindeki Rovajarvide bulunan Avrupanın en büyük zırhlı eğitim alanında gerçekleştiriliyor.

27 Mayısta başlayan Finlandiyanın modern dönemdeki en büyük kara manevrası olan Kuzey Ormanı tatbikatı 2 Haziranda sona erecek.

Finlandiyanın 31inci üye olarak 4 Nisanda NATOya resmen katılması ittifakın Rusyayla olan sınırını neredeyse iki katına çıkardı.

Ülke, o tarihten bu yana 24 Şubatta Ukraynayı işgale başlayan Moskovanın karşı önlem tehdidi ile karşı karşıya.

Rusyanın işgali, İsveç ve Finlandiyanın askeri bağlantısızlık politikasından vazgeçmesine ve NATOya üyelik için başvuru yapmasına neden olmuştu.

Türkiye ve Macaristanın vetoları dolayısıyla henüz üyelik kapısını açamayan İsveç, temmuz ayında Litvanyanın başkenti Vilniusta düzenlenecek NATO zirvesi öncesinde Türkiyeyi ikna etmeyi umuyor.

Son güncelleme: 08:33 31.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı