• Turkhane Logo

Mısır: Gazze'deki yaralılardan ilk grup Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yaptı

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarında yaralananların bulunduğu ilk grup, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçti.

01:18 02 Kasım 2023 Perşembe
Mısır: Gazze'deki yaralılardan ilk grup Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yaptı
Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarında yaralananların bulunduğu ilk grup, Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a geçti.

Gazete Duvarda yer alan habere göre Mısır Sağlık Bakanlığı, İsrailin yoğun şekilde bombaladığı Filistinin Gazze Şeridinden 117si yabancı ülke vatandaşı çok sayıda yaralının olduğu ilk grubun Refah Sınır Kapısından ülkeye giriş yaptığını duyurdu.

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazzeden Mısıra giriş yapan yaralılar hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, Gazzedeki olaylarda yaralanan Filistinli kardeşlerimizden ilk grubu Refah Sınır Kapısında karşılandık ifadelerine yer verildi.

Yaralıların tümünün Kuzey Sina kentindeki donanımlı hastanelere nakledilmeye başlandığı aktarıldı.

Gazzeden getirilen yaralıların olduğu ilk grupta toplamda kaç kişinin bulunduğuna ilişkin bilgi verilmezken, bunlardan 117sinin yabancı olduğu belirtildi.
İTALYA, İNGİLTERE, FRANSA VE ABD VATANDAŞLARI DA GEÇİŞ YAPTI

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Gazzede bulunan sivil toplum kuruluşu (STK) gönüllüsü 4 İtalya vatandaşının bugün Refah Sınır Kapısından tahliye edilerek Mısıra geçtiğini açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Gazzedeki vatandaşlarından ilk grubun, Refah Sınır Kapısından geçiş yaptığınu duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, Mısırlı ve İsrailli yetkililerle Gazzeden ayrılmak isteyen İngiliz vatandaşlarının listesi üzerinde anlaşmaya vardık. Yardım sağlayabilmemiz için listede yer alanların geçidi ne zaman kullanabilecekleri konusunda önceden bilgilendirileceğiz denildi.

Vatandaşlarının olduğu ilk grubun Mısıra girdiğini aktaran Fransa Dışişleri Bakanlığıdan yapılan açıklamada, Dileyen tüm vatandaşlarımız, çalışanlarımız ve ailelerinin en kısa sürede Gazzeden çıkabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ifadesine yer verildi. Ayrıca açıklamada, Fransanın Gazzedeki sivil halkın korunması çağrısını yinelediği vurgulandı.
BIDEN: GAZZEDEN GÜVENLİ ÇIKIŞI SAĞLADIK

ABD Başkanı Joe Biden, yaralı Filistinliler ve yabancı uyrukluların Gazzeden Mısıra gitmeleri için güvenli geçiş sağladıklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Biden, Bugün Amerikan liderliği sayesinde yaralı Filistinlilerin ve yabancı uyrukluların Gazzeden güvenli çıkışını sağladık. Amerikan vatandaşlarının bugün çıkış yapmasını bekliyoruz ve önümüzdeki günlerde daha fazla çıkış görmeyi bekliyoruz. Amerikalıları Gazzeden çıkarmak için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da günlük basın toplantısında, Gazzede iletişim halinde oldukları, ayrılma arzusunu ifade eden 400 civarında Amerikalının bulunduğunu ve Refah Sınır Kapısından geçen çok sayıda Amerikan vatandaşı olduğunu açıkladı.

ABD vatandaşları ve yabancı uyrukluların çıkışlarının önümüzdeki birkaç gün daha devam etmesini bekliyoruz diyen Miller, tüm Amerikan vatandaşlarının ve ailelerinin mümkün olduğunca güvenli bir şekilde Gazzeden çıktığından emin olmak istediklerini belirtti.

Sözcü Miller, Gazze Şeridinden ayrılmak isteyen 400 ABD vatandaşının bulunduğunu, bu sayının aile üyeleriyle birlikte 1000 civarına yükseldiğini söyledi.

Son güncelleme: 01:18 02.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı