• Turkhane Logo

''Mahmut Abbas, savaş sonrası Gazze planı için ABD'yle çalışıyor''

Bloomberg'e konuşan Filistin Başbakanı Iştiyye,

10:54 08 Aralık 2023 Cuma
''Mahmut Abbas, savaş sonrası Gazze planı için ABD'yle çalışıyor''
Bloomberg'e konuşan Filistin Başbakanı Iştiyye,

Filistin Yönetiminin İsrailin saldırılarının bitmesinin ardından Gazzeyi yönetme planı üzerinde ABDli yetkililer ile birlikte çalıştığı iddia edildi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Bloomberg Newse verdiği mülakatta, çatışmanın tercih edilen sonucunun halihazırda Gazzeyi kontrolü altında tutan Hamasın Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) altında küçük ortak olması ve Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüsü de içine alan yeni, bağımsız bir devletin kurulmasına yardımcı olması olduğunu söyledi.

HARRIS: BİRLEŞİK BİR GAZZE VE BATI ŞERİA GÖRMEK İSTİYORUZ
Iştiyye, konuya ilişkin olarak, Eğer (Hamas) anlaşmaya varmaya hazırsa ve FKÖnün siyasi platformunu kabul ediyorsa, o halde konuşmak için alan vardır. Filistinliler bölünmemeli diyerek İsrailin Haması tamamen yenme amacının gerçekçi olmadığını belirtti.

Hamasın silahlı kanadı Kassam Tugaylarının 7 Ekimde İsraile düzenlediği Aksa Tufanı saldırısında 1200 kişi öldü. İsrailin açıklamasına göre, 240 kişi rehin alındı. İsrailin 7 Ekimde başlattığı ve 7 günlük bir geçici ateşkes süreci haricinde devam eden saldırılarda ise 17 bin 170ten fazla Filistinli öldürüldü, 46 bin kişi yaralandı.

Son olarak, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Filistin Yönetimi altında birleşmiş bir Gazze ve Batı Şeria görmek istediklerini söylemişti. İsrail ise savaş sonrasında Gazzenin Filistin Yönetiminin kontrolüne bırakılmasına karşı çıkıyor.

Son güncelleme: 10:54 08.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı