• Turkhane Logo

Macron: Rus güçlerine sahada operasyon yapmak zorunda kalacağız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,

09:39 18 Mart 2024 Pazartesi
Macron: Rus güçlerine sahada operasyon yapmak zorunda kalacağız
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batının Ukraynada kara operasyonlarının bir noktada gerekli olabileceğini söyledi.

Alman ve Polonyalı liderlerle görüşmesinden birkaç gün sonra bir mülakatta konuşan Macron, Belki bir noktada, bunu istemiyorum, inisiyatif almayacağım ama Rus güçlerine karşı koymak için ne olursa olsun sahada operasyonlar yapmak zorunda kalacağız ifadelerini kullandı.

Macron, Le Parisien gazetesine, Fransanın gücü bunu yapabilecek olmamızdır dedi.

Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Batılı müttefiklerin inisiyatif almayacağını vurguladı.

Macron geçtiğimiz ay Ukraynaya asker gönderme ihtimalini dile getirmiş, bu da Berlin ve diğer Avrupalı ortaklarının sert tepkisine neden olmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukraynaya asker göndermek ihtimal dışı değil
Kara harekâtı olasılığı ve Kieve uzun menzilli füzeler gönderilmesi konusundaki anlaşmazlıklar müttefikler arasında tartışmalar yol açtı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Macronun daha önce Ukraynaya asker göndermeyi dışlamamasına ve müttefikleri korkak olmamaya çağıran yorumlarına tepki gösterdi.

Macron, cuma günü Berlinde Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla bir araya gelerek Kievle dayanışma içinde olduklarını gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Weimar Üçgeni olarak adlandırılan üç ülkenin Rusyanın kazanmasına asla izin vermeme ve Ukrayna halkını sonuna kadar destekleme hedefinde birleştiklerini söyledi.

Son güncelleme: 09:39 18.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı