• Turkhane Logo

Lavrov: Wagner grubunun isyanı çetin bir sınavdı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Wagner grubunun isyan girişimini çetin bir sınav olarak niteledi.

12:46 01 Temmuz 2023 Cumartesi
Lavrov: Wagner grubunun isyanı çetin bir sınavdı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Wagner grubunun isyan girişimini çetin bir sınav olarak niteledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın toplantısında Rus ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Wagner grubunun isyan girişimini çetin bir sınav olarak niteledi ve Moskovanın kimseye bununla ilgili açıklama yapmak zorunda olmadığını vurgulayarak Rusya, her türlü çetin sınavdan, ki bu çetin sınavdan daha fazlasıydı, daha sağlam ve daha güçlü bir şekilde çıktı ifadelerini kullandı.

İsyan girişiminden sonra Rusyadaki durumun istikrarlı olup olmadığı sorusuna Lavrov, ”Kimseye bir şeyi açıklamakla, güvenceler vermekle yükümlü değiliz. Şeffaf bir şekilde hareket ediyoruz, Devlet Başkanımız bu konudaki görüşlerini söyledi, ülkemizin tüm siyasi güçleri bu konuda konuştu. Eğer Batıda birilerinin şüpheleri varsa, bu sizin sorununuz yanıtını verdi.

Afrika ülkeleri doğrudan Wagnerle sözleşme imzalıyor’

Lavrov, Wagnerin bu ülkelerdeki varlığının devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, Orta Afrika Cumhuriyeti ile bir dizi Afrika ülkesinde faaliyet yürüten Wagnerin doğrudan bu ülkelerin yönetimleriyle sözleşme imzaladığını söyledi.

Lavrov, Wagner, oralarda varlık gösterecek mi? Sorusu üzerine, “bu Afrika ülkelerinin egemen hükümetlerinin meselesi. İsterlerse onlarla sözleşme imzalamak ülkelerin egemen hakkı diye konuştu.

Bu arada tahıl anlaşmasının Ukraynayla ilgili bölümünün çok uzun süredir ticari nitelik taşıdığı eleştirisi getiren Lavrov, anlaşmanın uzatılması için herhangi bir argüman bulunmadığının altını çizdi.

Tahıl anlaşmasının sona ermesi halinde Rus tarım ürünleri ihracatının herhangi bir zarar görmeyeceğini kaydeden Lavrov, Rusyanın en yoksul ülkelere bu tür ürünlerin tedarikini gereken miktarda ve kendi hesabından karşılayacağını vurguladı.

Son güncelleme: 12:46 01.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı