• Turkhane Logo

Kabaş'ın tutuklanması ABD basınında: Erdoğan bir reformcudan otoriter birine dönüştü

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi,

15:55 16 Şubat 2022 Çarşamba
Kabaş'ın tutuklanması ABD basınında: Erdoğan bir reformcudan otoriter birine dönüştü
ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi,

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş, ABD basınının gündeminde.

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1’de katıldığı televizyon programında yaptığı konuşmada bir Çerkez Atasözüne atıfta bulunmuş, bunun üzerine 21 Ocak gecesi evi basılarak gözaltına alınmıştı. Kabaş daha sonra ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.
ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, Cumhurbaşkanına hakaret et, hapishaneye git başlıklı bir habere imza attı. 
Kabaşın atasözü kullandığı için 11 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtilen haberde, Türk gazeteci Sedef Kabaş, geçen ay televizyonda bir Çerkez Atasözüne atıfta bulunmuştu. Ve ülke bir hapishaneye dönüştü: Sayın Kabaşın sözleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret olarak yorumlanmasının ardından uğradığı sonuçlara tanık olun ifadeleri kullanıldı.
ERDOĞAN İÇİN BİR ALIŞKANLIKHaberde, Türk basını, Kabaşın Erdoğanı ve iki üst düzey yetkiliyi eleştirdiği için 11 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi denildi. Ayrıca Erdoğanın İletişim Başkanı Fahrettin Altunun da sözlerine de yer verildi: Yıllardır bu ülkeye büyük hizmetlerde bulunan Cumhurbaşkanımıza ifade özgürlüğü adı altında hakaret etmek kimsenin haddi değildir.
Bu durumun Cumhurbaşkanı için bir alışkanlık olduğunun belirtilen yazıda, Reutersın ulaştığı raporlarına da yer verildi.  Reuters, Adalet Bakanlığının verilerini inceleyerek, Erdoğanın cumhurbaşkanı olduğu 2014ten bu yana 160 binden fazla kişinin kendisine hakaret suçundan soruşturulduğunu ve 35 binden fazla kişinin hüküm giydiğini tespit etti.
ERDOĞANIN HİZMETLERİHaberde, Erdoğanın Merkez Bankasını faiz oranlarını düşürmesine yönelik baskı altına almasına ve yıllık enflasyonun şu anda 20 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 48.69a ulaşmasının altı çizildi. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumunun geçen ayki verilerinin fiyatlarda yüzde 11,1lik bir artış gösterdiği de kaydedildi.
Erdoğanın 19 yıllık iktidarında, önce başbakan, sonra cumhurbaşkanı olduğuna dikkat çekilen haberde şunlar kaydedildi: 
Erdoğan bir reformcudan iktidarı kendi etrafında toplayan otoriter birine dönüştü. Muhalefet liderleri ve insan hakları aktivistleri şüpheli suçlamalarla hapse girdi. Son yıllarda Türkiye dünyanın en çok gazeteci hapsedenleri arasında yer aldı. Atasözü söyleyen bir gazeteci tarafından tehdit edilen bir lider, zayıf biri olarak daha iyi tanımlanır.

Son güncelleme: 15:55 16.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı