• Turkhane Logo

İsveç'in NATO vizesi ABD'ye teslim edildi

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü Türkiye'nin uygun bulduğuna dair onay belgesi ABD'ye iletildi

14:34 27 Ocak 2024 Cumartesi
İsveç'in NATO vizesi ABD'ye teslim edildi
İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü Türkiye'nin uygun bulduğuna dair onay belgesi ABD'ye iletildi

İsveçin NATOya katılım protokolünün Türkiye tarafından uygun bulunduğuna dair onay belgesi, dün Washingtonda ABD makamlarına teslim edildi.

Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsveçin NATOya katılım protokolünü Türkiyenin uygun bulduğuna dair onay belgesi, dün ilgili ABD makamlarına iletildi.

ABD makamları, Türkiyenin F-16ların tedarik ve modernizasyon talebini ABD Kongresine dün resmen bildirdi.

ABD Kongresinin, Türkiyeye F-16 satılmasına ilişkin resmi bildirimin ardından 15 günlük değerlendirme ve itiraz süresi bulunuyor. Bu sürede itiraz gelmezse satış izni onaylanmış olacak.

Senato ve Temsilciler Meclisinin dış ilişkiler komiteleri, yabancı ülkelere silah satışına ilişkin yönetimin bildirim gönderdiği ve satışları değerlendiren Kongre komiteleri olması sebebiyle önem taşıyor.

ABD Senatosunda dış ilişkilerle ilgili en üst düzey isim olan Demokrat Senatör Ben Cardin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyeye F-16 satışının İsveçin NATO üyeliğinin Ankara tarafından onaylanmasına bağlı olduğunu daha önce belirttiğini hatırlatarak, Biden yönetiminden kendilerine F-16 satışına ilişkin resmi bildirim geldiğinde bu satışı onaylayacağını bildirmişti.

İsveçin NATOya üyeliğini onaylayan ilgili yasal düzenleme önce TBMMde kabul edilmiş, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Son güncelleme: 14:34 27.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı