• Turkhane Logo

İsrailli bakanlar toplantıda kavga etti: Gösteri başladı...

İsrailli bakanlar, Gazze Şeridi'ndeki saldırılar konusunda güvenlik ve istihbarat zafiyeti ile medyaya bilgi sızdırılması konusunda tartıştı.

00:51 13 Ocak 2024 Cumartesi
İsrailli bakanlar toplantıda kavga etti: Gösteri başladı...
İsrailli bakanlar, Gazze Şeridi'ndeki saldırılar konusunda güvenlik ve istihbarat zafiyeti ile medyaya bilgi sızdırılması konusunda tartıştı.

Yediot Ahronot gazetesinde kabine toplantısında bakanlar arasında yaşanan tartışmalara ilişkin habere yer verildi. Buna göre çarşamba akşamı düzenlenen kabine toplantısında, Savunma Bakanı Yoav Galant ile Filistinlilere karşı provokatif eylemleriyle öne çıkan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Bölgesel İşbirliği Bakanı David Amsalem ile Askeri Konsey Bakanı Benny Gantz arasında sert tartışmalar yaşandı.

İlk tartışmanın Amsalemin, Gantzı toplantılardaki müzakereleri medyaya sızdırmakla suçlamasıyla başladığı, Gantzın ise hakındaki bu iddialara karşı, medyaya bilgi sızdırmadığı ve yalan makinesine başvurmaya hazır olduğu cevabını verdiği kaydedildi.

Bunun üzerine Başbakanı Binyamin Netanyahunun ayağa kalktığı ve bu tartışmayı durdurmaya çalıştığı belirtilen haberde, bu söz dalaşının ardından Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ile Savunma Bakanı Gallant arasında keskin bir tartışma çıktığı belirtildi.

GÖSTERİ BAŞLADI

Tartışmalar üzerine Ulaştırma Bakanı Miri Regevin Ah! Gösteri başladı ve şimdi patlamış mısırı çıkaracağım. Bir torba patlamış mısır çıkardım. ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Haberde, Ben-Gvir ve Gallantın birbirlerine, güvenlik zafiyeti ve istihbarat bildirimlerini dikkate almama konusunda şiddetli eleştiriler yönelttiği ve sözlü çatışma yaşandığı kaydedildi.

Ben Gvirin, Gallanta Çok sayıda terörist Refahta (Gazze Şeridinin güneyinde) saklanıyor ve orada da çalışmanın zamanı geldi. dediği, Gallantın ise Daha önce Refaha gittiniz mi? sorusunu yönelttiği, Ben-Gvirin de Gazzede siz yokken defalarda orada bulundum. Hafife almayı durdurmanın vakti geldi. diyerek tepki gösterdiği anlatıldı. Daha sonra Galantın ise Ben-Gvire Sizi duyduk. cevabını verdiği ifade edildi.

Son güncelleme: 00:51 13.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı