• Turkhane Logo

İsrail ordusunun Gazze'deki kayıpları ortaya çıktı

İsrail medyasından Yedioth Ahronoth, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 5 binden fazla İsrail askerinin yaralandığını, bunlardan 2 bininin sakat, en az 100'ünün kör kaldığını yazdı.

14:22 10 Aralık 2023 Pazar
İsrail ordusunun Gazze'deki kayıpları ortaya çıktı
İsrail medyasından Yedioth Ahronoth, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 5 binden fazla İsrail askerinin yaralandığını, bunlardan 2 bininin sakat, en az 100'ünün kör kaldığını yazdı.

İsrailin yoğun top ve hava bombardımanına tuttuğu Gazze Şeridinde kara operasyonunu derinleştirmesinin asker kayıplarını artırdığı anlaşılıyor. İsrail ordusunun operasyon başladığından beri Filistin direnişi tarafından 100den az askerinin öldürüldüğünü iddia etmesi, gerçek ölü sayısının gizli tutulup tutulmadığı konusunda şüphe uyandırırken, İsrailin Yedioth Ahronoth gazetesi yaralı asker sayılarını haberleştirdi.

İKİ AYDA 2 BİN ASKER ENGELLİ OLDUYedioth Ahronoth, 7 Ekimden bu yana 5 binden fazla İsrail askerinin yaralandığını, bunlardan 2 bininin sakat, en az 100ünün kör kaldığını yazdı.

İsrail Savunma Bakanlığı verilerine göre iki ayda 2 bin askerin resmi olarak engelli tanındığı belirtildi.

BAZILARINA AMPÜTASYON GEREKTİSavunma Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi Başkanı Limor Luria, gazeteye yaptığı açıklamada, daha önce böyle bir şey yaşamadıklarını, hastanelere gelen yaralılardan yüzde 58inden fazlasının el ve ayaklarında ciddi yaralanmalar mevcut olduğunu, bazılarına ampütasyon gerektiğini belirtti.

PSİKOLOJİK TRAVMA CABASIYaralanmaların yüzde 12sinin dalak, böbrek gibi iç organlarla baş ve göz yaralanmalarından oluştuğunu aktaran Luria, yüzde 7sinin de psikolojik travmalar yaşadığını ve her yaralının ilerde travmalar yaşayacağı dikkate alınarak bu sayının gittikçe artacağını ekledi.

5 ASKERİN DAHA ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDIÖncesinde Gazze Savaşında öldürülen asker sayısını yalnızca 91 olarak veren İsrail ordusundan 5 askerinin daha öldüğü açıklaması geldi.

İsrail ordusunun Xte yayımladığı açıklamaya göre, Güney Gazzedeki çatışmada 4 asker öldürülürken, bir asker de Hamasın 7 Ekim İsrail saldırısı sırasında yaşanan çatışmalarda aldığı yaralara yenik düştü. Dördünün 20li yaşlarda, birinin ise 19 yaşında olduğu belirtildi.

Hamasın 7 Ekim İsrail saldırısı dahil ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425e yükseldiği kaydedildi.

Son güncelleme: 14:22 10.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı