• Turkhane Logo

İsrail ordusu, Gazze’den ayrılmayan sivilleri ‘teröristlerin işbirlikçisi’ sayacakmış

15:50 22 Ekim 2023 Pazar
İsrail ordusu, Gazze’den ayrılmayan sivilleri ‘teröristlerin işbirlikçisi’ sayacakmış





İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi ‘teröristlerin işbirlikçisi’ sayabileceğini ilan etti.



Gazze Şeridi’ni 7 Ekim’den bu yana yoğun bombardıman altında tutan İsrail ordusunca, ‘acil uyarı’ başlığı içeren ve havadan Gazze’nin kuzeyine atılan bildirilerde şu ifadelere yer verdi:



“Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi’nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi’nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün işbirlikçisi kabul edilebilir.”



Söz konusu uyarı kağıtlarının fotoğraflarını değerlendiren İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu kağıtlarda yazılan ifadelerin İsrail ordusuna ait olduğunu doğruladı.



Diken’in haberine göre yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde halkın yaklaşık yarısı bölgenin kuzeyinde yaşıyor.



“KARA HAREKATI KESİN”



İsrailli yetkililer, Gazze Şeridi’ne yönelik bir kara harekatının kesin olarak gerçekleşeceğini bildirirken, İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivile güneye gitmeleri için baskı yapıyor.



İsrail’in Gazze’deki Ehli Baptist Hastanesi’ne 17 Ekim’de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28’i ağır 342 kişi yaralanmıştı.



İsrail ordusu, 20 Ekim’de, Gazze’nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesi’nin ‘bombalamaya hazırlık’ için derhal boşaltılmasını istemişti.



Dün de İsrail Ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yer alan 20 hastanenin boşaltılması için uyarmıştı.

Son güncelleme: 15:50 22.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı