• Turkhane Logo

İsrail: Gazze’nin kent merkezine girdik

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’nin kent merkezine girdiklerini duyurdu. Rehineler serbest bırakılıp Hamas yenilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen İsrailli bakan, Gazze'deki Filistinlilere bir kez daha

23:58 07 Kasım 2023 Salı
İsrail: Gazze’nin kent merkezine girdik
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’nin kent merkezine girdiklerini duyurdu. Rehineler serbest bırakılıp Hamas yenilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen İsrailli bakan, Gazze'deki Filistinlilere bir kez daha

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı basın açıklamasında İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Hamas’ın kalesi Gazzenin merkezine girdiğini duyurdu ve “Hamas lideri Yahya Sinwar Gazze’deki sığınakta kapana kısıldı” dedi.

“REHİNELER BIRAKILANA KADAR ATEŞKES YOK”

Rehinelerin serbest bırakılmadan herhangi bir insani ateşkes yapılmayacağını ifade eden Gallant, “Üzerimizdeki baskı artacak ancak rehineler geri dönene ve Hamas yenilene kadar mücadelemiz devam edecek” ifadesini kullandı.

“SAVAŞTAN SONRA GAZZEYİ İSRAİL YÖNETMEYECEK”

Savaşın ardından Hamas veya İsrailin Gazzeyi yönetmeyeceğini belirten Gallant, Filistinlilere bir kez daha “kendi güvenlikleri için güneye gitme” çağrısı yaptı.

“HİZBULLAH İLE SAVAŞMA NİYETİMİZ YOK”

Şimdiye kadar Lübnandaki Hizbullahtan 70 kişinin öldürüldüğünü de söyleyen Gallant, “Hizbullah ile savaşma niyetimiz yok” diye konuştu.

NETANYAHU: DURMAYACAĞIZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da ordunun Gazzeye girdiğini ifade etti.

Hamasın rehineleri serbest bırakmadan önce ateşkes veya Gazzeye yakıt girişinin olmayacağını söyleyen Netanyahu da sivillere “güneye gitme” çağrısını yineledi.

İsrail Başbakanı, “Durmayacağız” ifadesini kullandı.

 ABD: İSRAİLİN GAZZEYİ İŞGAL ETMESİNİ DESTEKLEMİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’yi işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da İsrail’e açık bir şekilde bildirdiklerine dair bir açıklama yaptı.

GAZZEDE SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsraile kapsamlı saldırı düzenlerken, Tel Aviv de Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre 31 Ekimden bu yana Gazze Şeridindeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeriada da bir İsrail askeri öldü.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail’in saldırılarda 4 bin 237’si çocuk, 2 bin 719’u kadın olmak üzere 10 bin 328 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda birçok Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Son güncelleme: 23:58 07.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı