• Turkhane Logo

İki ülke arasındaki 'terörist' krizi yumuşuyor mu?

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, eski gerilla üyesi olan Kolombiyalı mevkidaşı Petro'ya

09:30 02 Nisan 2024 Salı
İki ülke arasındaki 'terörist' krizi yumuşuyor mu?
Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, eski gerilla üyesi olan Kolombiyalı mevkidaşı Petro'ya

Arjantin Devlet Başkanı Javier Mileinin Kolombiyalı mevkidaşı Gustavo Petroya terörist demesiyle bozulan iki ülke ilişkileri normale dönüyor.

Ülkelerin dışişleri bakanlıkları tarafından yapılan ortak açıklamada, İlgili hükümetler, farklılıkların üstesinden gelmek ve bu ilişkiyi güçlendirmek için somut adımlar atmışlardır denildi.

Bu kapsamdaArjantinden sınır dışı edilen tüm diplomatik misyon temsilcileri ve her iki ülkenin büyükelçileri geri dönecek.

Milei, CNNe verdiği röportajın bir bölümünde Petronun bir gerilla grubunun üyesi olan geçmişine atıfta bulunarak Terörist katil olan birinden fazla birşey beklenemez ifadelerini kullandı.

Kolombiyanın ilk solcu başkanı Petro, uzun süre önce silah bırakmış olan M-19 gerilla hareketinin eski bir üyesi olduğunu gizlemiyor.

Milei, televizyonda yayınlanan röportaj sırasında aralarında Meksikalı Andres Manuel Lopez Obradorun da bulunduğu diğer bölge liderlerini de hedef aldı.

Kolombiya ve Arjantin arasındaki ilişkiler tarihsel olarak istikrarlı bir seyir izlese de Mileinin aralık ayında göreve gelmesinden bu yana gerilim tırmanmış durumda.

Ocak ayında Kolombiya, Mileinin benzer yorumlarının ardından Arjantin Büyükelçisini geri çağırmıştı.

Son güncelleme: 09:30 02.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı