• Turkhane Logo

Hamburg Havalimanı’ndaki rehine krizi: Eylemci 4 yaşındaki kızı ile teslim oldu

17:50 05 Kasım 2023 Pazar
Hamburg Havalimanı’ndaki rehine krizi: Eylemci 4 yaşındaki kızı ile teslim oldu





Hamburg Havalimanı’nda, tüm uçuşların iptaline neden olan rehine eylemi sona erdi. 25 yaşındaki eylemcinin polise teslim olduğu, rehin aldığı dört yaşındaki kızının durumunun da iyi olduğu bildirildi. Eşi ile tartışan şahsın kızını Türkiye’ye götürmek isteği öğrenildi.



Hamburg Havaliman’ında tüm iniş kalkışların iptal edilmesine neden olan rehin alma eylemi sona erdi. Polisten yapılan açıklamada, Cumartesi akşamı Almanya saatiyle 20.00’dan bu yana 4 yaşındaki kızını rehin tutan eylemci, herhangi bir direniş göstermeden güvenlik güçlerine teslim oldu. Hamburg Polisi’nin X hesabından yapılan açıklamada, dört yaşındaki çocuğun da durumunun iyi olduğu bildirildi.



Yerel basındaki habere göre, Türkiye vatandaşı olan şahsın rehin aldığı 4 yaşındaki kızı ile birlikte Türkiye’ye gitme isteğinde bulunduğu bu nedenle de aracıyla THY uçağının arkasına saklandığı belirtildi.



Federal Polis Sözcülüğü, dün akşam saatlerinde 35 yaşındaki silahlı bir kişinin, dört yaşındaki çocuğunun da içinde olduğu otomobille havalimanı kapısını kırarak aprona girdiğini, havaya iki el ateş açarak, iki molotof kokteyli fırlattığını ve bunun üzerine havalimanının kapatılarak uçuşların iptal edildiğini duyurmuştu. Olay sırasında havalimanındaki uçaklarda bulunan yolcular tahliye edilerek yakındaki otellere yerleştirilmiş ve havalimanındaki terminallerde bekleyen yolcular da tahliye edilmişti.



ANNE ÇOCUĞUNUN KAÇIRILDIĞI IHBARINDA BULUNDU 



Eylemin anne-baba arasındaki velayet tartışmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.  Polisin verdiği bilgiye göre bu eylemden hemen önce sürücünün eşi polise çocuğunun babası tarafından kaçırıldığı ihbarında bulundu.



Havalimanında özel polis birliklerinin yanı sıra psikologların da görevlendirildiği açıklandı. Eylemci ile müzakere grubunun “Türkçe konuştuğu” belirtildi.



Hamburg Havalimanı Ekim ayında da İran’a gidecek bir uçağa yapılan saldırı tehdidi nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı.

Son güncelleme: 17:50 05.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı