• Turkhane Logo

Gazze'de can kaybı sayısı 33 bini geçti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 482'ye yükseldi.

11:47 11 Nisan 2024 Perşembe
Gazze'de can kaybı sayısı 33 bini geçti
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 482'ye yükseldi.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrailin Gazze Şeridine 187 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda 122 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 56 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrailin 7 Ekimden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 33 bin 482ye, yaralı sayısının da 76 bin 49a yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Gantz: Refaha girip Han Yunusa döneceğiz
Bu arada İsrailin 7 Ekim sonrasında Gazzeye saldırıları için kurulan Savaş Kabinesinin üyesi Benny Gantz, Ramazan Bayramının ilk günü, ordunun Refaha gireceği sonra da çekildikleri Han Yunusa yeniden döneceği tehdidini yineledi.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, Gantz İsrailin güneyindeki Sderot beldesinde basın açıklaması düzenledi.

Refaha girip Han Yunusa döneceğiz. diyen Gantz, Gazzedeki askeri operasyonlar kapsamında hareket özgürlüğünü koruyacaklarını belirtti.

Zafere adım adım ulaşılacağını, ona doğru yol aldıklarını ve durmayacaklarını öne süren Gantz, en acil hedeflerinin esirlerin geri dönüşü olduğunu savundu.

İsrailli yetkili, sözünü ettiği Refah ve Han Yunusa yönelik hamlelerine ilişkin herhangi bir tarih belirtmedi.

İsrail devlet televizyonu KANın haberine göre ise ismini vermek istemeyen bir ordu yetkilisi, Refaha girmeye hazırlanmak için hedef tarih verildiğini ifade etti ancak konuya ilişkin detaylı bilgi vermedi.

İsrail ordusu, 7 Nisan’da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridinin güneyindeki Han Yunustan çekildiğini duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise ordunun arkasında büyük bir yıkım bıraktığı Gazzenin güneyindeki Han Yunustan güneydeki Refah’a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiğini belirtmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 8 Nisandaki açıklamasında, ülkesinin saldırılarından kaçan 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refaha kara saldırısı için tarih belirlendiğini belirtmişti.

Son güncelleme: 11:47 11.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı