• Turkhane Logo

Gazze Sağlık Bakanlığı: Can kaybı 9 bin 770'e yükseldi

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 9 bin 770'e yükseldiğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü.

09:19 06 Kasım 2023 Pazartesi
Gazze Sağlık Bakanlığı: Can kaybı 9 bin 770'e yükseldi
Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 9 bin 770'e yükseldiğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü.

Hamasın kontrolünde bulunan Gazzedeki Sağlık Bakanlığı, İsrailin saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısının 9 bin 770e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada ölenlerin 4 bin 8inin çocuk olduğu vurgulandı. İsrail ise Hamasın 7 Ekim saldırılarında bin 400 İsraillinin öldüğünü belirtiyor. Ancak bu açıklamalar bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Mahmud Abbasla görüştü
İsrail-Hamas çatışmaları sürerken Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Antony Blinken bugün Batı Şeriada Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbasla görüştü. Toplantı sonrasında sözcülerin yaptığı açıklamaya göre Abbas Gazzede derhal ateşkes sağlanması ve Gazze Şeridine yardım sevkiyatına izin verilmesi gerektiğini belirtti. Blinkenın ise bu yardımların Gazzeye ulaşmasını sağlama konusunda kararlı olduğunu vurguladığı dile getirildi.

Reuterse konuşan ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Blinkenin Abbas ile görüşmesinde, Filistin yönetiminin Gazze Şeridinin geleceğinde merkezi bir rol oynaması gerektiğini dile getirdiğini belirtti. Yetkili, Abbasın bölgenin geleceğinin şekillendirilmesinde görev almak istediği izlenimini verdiğini de ifade etti.

Blinken bugün ayrıca Kıbrıs Cumhuriyetini de ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidisle bir araya geldi. Bu görüşmede de insani yardımların Kıbrıstan Gazzeye ulaştırılması ve bölgedeki insanların tahliyesi için Kıbrıstaki havalimanı ve limanların kullanılması ele alındı. Blinken İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle bölgede diplomatik temaslarda bulunuyor. Dün Ammanı ziyaret eden Blinken Cuma günü ise Tel Avivde Başbakan Benyamin Netanyahu ile görüşmüştü. Blinken bugün akşam saatlerinde Türkiyeye gidecek ve yarın Dışişleri Bakanı Hakan Fidanla bir araya gelecek.

BMden Gazze uyarısı
BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Cindy McCain Refah sınır kapısını ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, Gazze Şeridindeki hiçbir noktaya yeterli yardımın ulaşmadığını söyledi. BM yetkilisi, Gazze Şeridine, oradaki ailelerin içinde bulunduğu felaket koşullarına uygun biçimde güvenli ve sürekli erişimi sağlamak için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz dedi.

Son güncelleme: 09:19 06.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı