• Turkhane Logo

Diktatörler arası paslaşma

İran'daki skandalları yazan en ünlü gazeteciyi Erdoğan Rejimi tutuklayıp İran'a iade etti.

19:44 26 Kasım 2017 Pazar
Diktatörler arası paslaşma
İran'daki skandalları yazan en ünlü gazeteciyi Erdoğan Rejimi tutuklayıp İran'a iade etti.

Türk hükümeti, gecen hafta Türkiye’yi ziyaret eden meşhur muhalif gazeteci Ruhullah Rezmi İran’a teslim etti ifadeleri verilen haberde ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İranlı yetkililer hakkında yalan haberler yaptığı gerekçesiyle birçok defa Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’dan Rezmin Tahrana iadesini talep etti denilmekte.

Ilna haber ajansında çalışan İranlı gazeteci Riza Hakikat Necad, Rezmin Türkiye’de tutuklanarak sonrasında İran’a iade edildiği haberini doğruladı.

ÜLKESİNDEN KAÇMIŞTI

Ruhullah Rezm eski İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejadın 2009 yılında yeniden seçilmesi üzerine çıkan protesto gösterileri sonrası ülkeden kaçmıştı.

İranlı en meşhur muhalif gazeteci olarak kabul edilen Rezm, hükümet içinden bilgi sızdıran ve ayrıca İran yönetimi içindeki yolsuzluğun boyutlarına ilişkin haberler yapan Amed Newsin de kurucusu.

Amed News geçtiğimiz Ekim ayında, İran yargı organının başında olan Sadik Laricaninin kızının İngiliz istihbaratı için çalıştığına dair haberiyle İran rejimi içindeki en büyük skandallardan birini haberleştirmişti.

İadenin Erdoğanla Ruhaninin görüşmesinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Son güncelleme: 19:44 26.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı