• Turkhane Logo

Devlet başkanından çarpıcı iddia: Maradona öldürüldü

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Arjantinli efsane futbolcu Maradona'nın

22:57 06 Nisan 2024 Cumartesi
Devlet başkanından çarpıcı iddia: Maradona öldürüldü
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Arjantinli efsane futbolcu Maradona'nın

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 25 Kasım 2020de hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradonaya ilişkin Onun ölümüyle ilgili şöyle bir tezim var, Maradonanın öldürüldüğüne inanıyorum dedi.

Başkent Karakastaki Anıtsal Stadyumunda Maduro Podcast programına konuk olan Maduro, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

ÖLÜMÜNDEN BİR GÜN ÖNCE KONUŞTUM

Maduro, Arjantinde faşizmin iktidara gelmesi için her şeyin planlandığını iddia ederek, Onun ölümüyle ilgili şöyle bir tezim var, Maradonanın öldürüldüğüne inanıyorum. Ölümünden bir gün önce 60. yaş doğum günü vesilesiyle onunla konuştum ve şunu söyledim; Diego, Venezuelaya gel, seninle burada ilgileneceğiz dedim ifadelerini kullandı.

Maradonanın hayatına dair endişelerini kendisiyle paylaştığını dile getiren Maduro, Daha önceki bir konuşmamızda ona, Kendine iyi bak Diego. Bak, çok kötü insanlar var, sen haksızlığa isyan eden halkın sesi olduğun için faşistler seni rahat bırakmaz. Sen Arjantinde kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyler söyledin demiştim diye konuştu.

ÖNCE DIEGOYU BİTİRDİLER...

Maduro, eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchnere yönelik suikast girişimini de hatırlatarak, Arjantinin sembollerine son vermeye yönelik operasyonlar düzenlediler. Önce Diegoyu bitirdiler, buna eminim. Sonra da Cristinaya son vermek istediler, canlı yayında onu öldüreceklerdi dedi.

ARJANTİNDE İKTİDARA FAŞİZM VE SİYONİZM GELDİ

Arjantin Devlet Başkanı Javier Mileiyi eleştiren Maduro, Bir şeyi söylemeden edemeyeceğim, Arjantinde Milei ile iktidara faşizm ve siyonizm geldi. Milei, Venezuelanın yaptırımlara tabi tutulması, kuşatılması ve yenilgiye uğratılması için her şeyi yapacağım. diyor. Buradan ona sesleniyorum, Sen ve senin gibi kaç kişi var? şeklinde konuştu.

Devlet Başkanı Maduro, Maradona ile ilgili gerçeğin bir gün ortaya çıkartılacağına inandığını ve faşizmin Arjantinde tekrar yenilgiye uğratılacağına emin olduğunu söyledi.

MARADONANIN ÖLÜMÜ

Dünyaca ünlü efsane futbolcu Maradona, Arjantinin Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre şehrinde 25 Kasım 2020de kalp yetmezliği ve akciğer ödemi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Kasım 2020de beyin ameliyatı olan ve evde müşahede altında tutulan Maradonanın ani ve şüpheli ölümünün ardından soruşturma başlatılmıştı.

Son güncelleme: 22:57 06.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı