• Turkhane Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da Scholz ve Steinmeier ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alman liderlerin başta Orta Doğu'daki gelişmeler olmak üzere

02:52 11 Kasım 2023 Cumartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da Scholz ve Steinmeier ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alman liderlerin başta Orta Doğu'daki gelişmeler olmak üzere

Euronewste yer alan habere göre Alman hükümeti 17 Kasımda Şansölye Olaf Scholzun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı Berlinde bir akşam yemeğinde ağırlayacağını, yemekten önce Erdoğanın mevkidaşı Walter Steinmeier ile bir araya geleceğini duyurdu.

Alman hükümet sözcüsü Christiane Hoffmann, yaptığı olağan basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Şansölyesi gelecek cuma Başbakanlıkta düzenlenecek akşam yemeğinde başta Orta Doğudaki gelişmeler olmak üzere tüm siyasi konuları ele alacaklar dedi.

İki liderin ele alacakları konuların başında Orta Doğudaki gelişmeler olacağını belirten sözcü, Alman hükümetinin Hamas konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğandan çok farklı bir tutum ve değerlendirmeye sahip olduğu iyi biliniyor. Doğal olarak bu konuyu gündeme getireceklerini varsayıyorum ifadelerini kullandı.

Erdoğanın İsrailin Hamasa karşı yürüttüğü savaşta Hamas yanlısı tutumu, Avrupa Birliği ile yıllardır tıkanmış halde bulunan ilişkileri daha da zora sokuyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Avrupalı diplomat, Hamas konusunda (Türkiye) Cumhurbaşkanının söyledikleri Brükselde iyi karşılanmıyor dedi.

Bir başka diplomat ise Gazzedeki savaş başladığında birçoğumuz Türkiyenin arabulucu olarak, bölgedeki gerginliğin azaltılmasında önemli bir oyuncu olarak rol oynayabileceğini düşündük. diyerek, Türkiyenin Hamas ile İsrail arasında arabulucu rolü oynayacak konumda bulunmadığına işaret etti.

Erdoğanın Berlindeki Shoah anıtını ziyaret edip etmeyeceği ya da 18 Kasımdaki Türkiye ile Almanya arasında oynanacak dostluk maçına gidip gitmeyeceği henüz bilinmiyor.

Son güncelleme: 02:52 11.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı