• Turkhane Logo

Coronavirus salgınında son durum: Ölenlerin sayısı 3,5 milyonu aştı

Peru'da bilim adamlarından oluşan bir çalışma grubunun hazırladığı raporda, salgın kaynaklı ölü sayısının açıklanandan 3 kat fazla olduğu belirtildi.

09:53 02 Haziran 2021 Çarşamba
Coronavirus salgınında son durum: Ölenlerin sayısı 3,5 milyonu aştı
Peru'da bilim adamlarından oluşan bir çalışma grubunun hazırladığı raporda, salgın kaynaklı ölü sayısının açıklanandan 3 kat fazla olduğu belirtildi.



Dünya genelinde yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınında vaka sayısı 171 milyon 615 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyon 567 bine ulaştı. İyileşenlerin sayısı da 153 milyon 959 bin oldu.

Covid-19 vaka sayısı ABDde 34 milyon 115 bini, Hindistanda 28 milyon 212 bini, Brezilyada 16 milyon 547 bini ve Fransada 5 milyon 667 bini geçti.


Coronavirus’e karşı bugüne dek 1 milyar 940 milyon dozdan fazla aşı uygulandı.

Pandemide dünya genelindeki son gelişmeler şöyle:

ABD ilaç firması Moderna, 18 yaş ve üzeri için geliştirdiği aşının nihai onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuracağını duyurdu.

Hindistanda Covid-19 geçiren kişilerde sıklıkla görülmeye başlayan siyah mantar olarak bilinen göz hastalığı mukormikoza Gurugram kentinde yakalananların yüzde 85inin diyabet hastası olduğu tespit edildi.

Avrupa Birliği’nin (AB), salgının ekonomik sonuçlarıyla mücadele için hazırlanan kurtarma programının finansmanı kapsamında ise bu yıl 80 milyar euroluk uzun vadeli tahvil ihraç edeceği bildirildi. AB, salgın nedeniyle Tunus, Kosova, Karadağ ve Kuzey Makedonyaya toplam 460 milyon euro makro finansal destek sağlandığını açıkladı.

İngilterede ise salgının başından bu yana ilk kez günlük ölüm rapor edilmedi.

ALMANYA’DA RİSK SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Almanyada ise salgındaki risk seviyesi yeni vakaların gerilemesiyle çok yüksekten yükseğe düşürüldü.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) D Grubunda mücadele edecek olan İskoçya Milli Takımında futbolcu John Fleckin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Japonyada 24 Temmuzda başlayacak Tokyo Olimpiyatlarına katılacak sporcuların aşılanmasına başlandı.

Malezyada ise son günlerde vaka sayılarında görülen yoğun artışı önlemek üzere tam karantina uygulaması başlatıldı.

RAPOR: ÖLÜ SAYISI AÇIKLANANDAN 3 KAT FAZLA

Peruda da Covid-19dan yaşamını yitirenlerin sayısını belirlemek amacıyla görevlendirilen ve bilim adamlarından oluşan çalışma grubunun devlet başkanlığına sunduğu raporda, salgın kaynaklı ölü sayısının açıklanandan 3 kat fazla olduğu belirtildi.

Avustralyada ise bir mahkeme, federal hükümetin salgın önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat yasağını onayladı.

Son güncelleme: 09:53 02.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı