• Turkhane Logo

Çin'de ürküten görüntüler:

Tam kapanma izdiham yarattı

15:15 04 Eylül 2022 Pazar
Çin'de ürküten görüntüler:
Tam kapanma izdiham yarattı

Çinde ürküten görüntüler: Tam kapanma izdiham yarattı
Çinin sıfır Kovid-19 politikası sebebiyle Chengdu şehrinde yeniden tam kapanmaya gidildi. Kapanma öncesinde ise sokağa çıkma yasağında kıtlık çıkacağı paniğine kapılan bölge halkı, marketlerde izdiham yaratarak yiyecek almak için birbirlerini ezdi.

Sıfır Kovid-19 politikası uygulanan Çin’de Chengdu kentinde yine tam kapanma geldi. 21 milyondan fazla insanın yaşadığı kentte 157 yeni vaka çıkmasından sonra tamamen kapanma yoluna gidildi. Yasakların başlamasına dakikalar kala ise çok sayıda insan pazar, market ve bakkallara hücum etti. Sichuan bölgesinde bulunan Chengdu’da kapanma öncesinde insanlar stok yapmak için birbirlerini ezdi.


Çin’in yaygın kullanılan sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan görüntülerde çok sayıda insanın tezgahları boşaltmak bir yana raflara çıkarak bütün ürünleri almak için adeta bir yarış içinde olduğu görülüyor.

KITLIK KORKUSU HAREKETE GEÇİRDİ

Sözcüde yer alan habere göre; insanların et ve sebze ürünlerini almak için birbirlerini ezdiği görülürken sokağa çıkma yasağı sebebiyle kıtlık yaşanmaması için vatandaşların sokağa çıktığı tahmin ediliyor. Sıkı Kovid-19 yasakları kapsamında Chengdu’da eğitime ara verilirken bütün tarifeli uçuşlar da iptal edildi. Öte yandan şehre giriş ve çıkışların da durdurulduğu kaydedildi.

Çin’in popüler sosyal medya uygulaması Weibo’da yer alan görüntüler üzerine yerel yönetim bir açıklama yaptı. Yetkililer, insanların panik içinde alışveriş yapmamasını istedi. Sosyal medyada insanların kırmızı et, sebze, canlı tavuk ve prezervatif aldığı belirtildi.

Son güncelleme: 15:15 04.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı