• Turkhane Logo

Bolsonaro, ABD’den turist vizesi istedi

Jair Bolsonaro'nun avukatı BBC’ye, eski Brezilya Devlet Başkanı’nın ABD’ye 6 aylık turist vizesi için başvurduğunu açıkladı.

10:26 31 Ocak 2023 Salı
Bolsonaro, ABD’den turist vizesi istedi
Jair Bolsonaro'nun avukatı BBC’ye, eski Brezilya Devlet Başkanı’nın ABD’ye 6 aylık turist vizesi için başvurduğunu açıkladı.

Bolsonaro, 30 Aralıktan beri ABD’nin Florida eyaletinde kalıyor.

Eski devlet başkanı, vizeyi beklerken ABDde kalmayı planlıyor.

Avukatı Felipe Alexandre, Bolsonaronunhayatının 34 yılını kamu hizmetine adadığını ve biraz ara vermek istediğini söyledi.

Bolsonaro ilk başta devlet başkanları ve diplomatlar için verilen 30 günlük A-1 vizesiyle ABDye gitti.

Göçmenlik konularına bakan bir hukuk firmasında çalışan Alexandre, eski devlet başkanının bir sonraki adımının ne olacağına karar vermeden önce kafasını boşaltmayı ve Amerika Birleşik Devletlerinde birkaç ay turist olmanın tadını çıkarmayı umduğunu söyledi.

Alexandre, BBCye yaptığı yazılı açıklamada, ABD göçmenlik yetkililerinin geçen Cuma günü Bolsonaro’nun B1/B2 turist vizesi başvurusunu aldıklarını belirtti.

Solcu halefi Luiz Inácio Lula da Silvanın göreve başlama töreninden önce ABDye giden Bolsonaro, destekçilerinin bu ayın başlarında önemli hükümet binalarını basması sonrasında Brezilyada soruşturma altında.

8 Ocakta, eski devlet başkanının binlerce destekçisi, 2022 genel seçimlerindeki yenilgisinin ardından başkent Brasíliadaki federal binalara baskın düzenledi.

Bolsonaro, ispatlanamayan seçim hilesi iddialarına inanan protestocuların güvenliği aşarak Devlet Başkanlığı, Kongre ve Yargıtay binalarını işgal etmesi nedeniyle eleştirildi.

Eski Devlet Başkanı kargaşa için pişmanlığını dile getirdi, ancak buna kendisinin neden olmadığını savunuyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ile yakınlığı nedeniyle Tropiklerin Donald Trumpı lakaplı eski sağcı lider, eski dövüş sanatları sporcusu José Aldonun Floridadaki evinde kalıyor.

Destekçileri, ABDde yaşayan Brezilyalıların beşte birinin yaşadığı bir eyalet olan Floridadaki güvenlikli sitedeki eve akın etti.

Demokrat Partili milletvekilleri, Bolsonaronun ABDde kalmasına itiraz ettiler. Bu ayın başlarında gönderilen bir mektupta onlarca milletvekili, ABD Başkanı Joe Bidendan Bolsonaronun diplomatik vizesini iptal etmesini istedi.

Mektupta, “ABD, ona veya demokratik kurumlara karşı bu tür şiddete ilham veren herhangi bir otoritere sığınak sağlamamalı ifadeleri yer aldı.

Alexandre Pazartesi günü Financial Timesa Bolsonaronun ayaklanmalar konusunda hiçbir sorumluluk taşımadığını söyledi.

Son güncelleme: 10:26 31.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı