• Turkhane Logo

Beyaz Saray, Erdoğan’dan önce Enes Kanter’i ağırladı

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da çarşamba günü Erdoğan’ı ağırlamaya hazırlanırken Enes Kanter, Erdoğan’dan önce senatörlerin organize ettiği bir toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

09:51 13 Kasım 2019 Çarşamba
Beyaz Saray, Erdoğan’dan önce Enes Kanter’i ağırladı
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da çarşamba günü Erdoğan’ı ağırlamaya hazırlanırken Enes Kanter, Erdoğan’dan önce senatörlerin organize ettiği bir toplantıya konuşmacı olarak katıldı.



Boston Celtics’de oynayan başarılı oyuncu Enes Kanter,  parkenin dışında vermiş olduğu insan hakları mücadelesi ile tüm dünyada ses getirmeye devam ediyor. Aldığı çok sayıda ölüm tehditlerine rağmen susmayan Enes Kanter, bugün çoğunluğunu Amerikan Kongre Üyesi Milletvekillerinin ve siyasi danışmanların oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik bir gruba konuşma yaptı.

Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları vurgulayan Kanter, insan hakları ihlallerini ve Hizmet Hareketi mensuplarına yapılan zulümleri detaylı bir şekilde anlattı. Bebek, kadın, yaşlı, gazeteci ayırmadan yüzbinlerce masum insanın uğradığı zulmü dünyaya duyurmanın kendisi için basketboldan daha değerli olduğunu söyleyen NBA yıldızı Kanter, “Çünkü onların seslerini duyurma şansı yok” diye konuştu.

  Gonna have some fun in DC today  pic.twitter.com/YO3mFulXjw — Enes Kanter (@EnesKanter) November 12, 2019
“BU YÜZYILIN HİTLERİ ERDOĞAN”

Erdoğan’ı bu yüzyılın hitleri olarak niteleyen Enes Kanter, maruz kaldığı tehditlerin sesini daha fazla yükseltmesi için kendisini motive ettiğini ve asla susmayacağını söyledi. Amerikada yaşayan insanların demokratik bir ülkede oldukları için çok şanslı olduğunu belirten Kanter, kendi ülkesinde bu olmadığı için çok üzgün olduğunu ifade etti. Oregon ve Boston’da parkeye çıktığında kendisini evinde gibi hissettiğini ve onların bu sevgisi nedeniyle taraftarları ailesi olarak gördüğünü söyleyen Kanter, “onlara çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

KANTER’DEN, 1 MİLYON İMZA HEDEFİ

Enes Kanter toplantı sonrasında twitter hesabından, Türkiye’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için başlatmış olduğu ve “You Are My Hope” (Benim Ümidimsin!) sloganını kullandığı  imza kampanyasına destek çağrısında bulundu. Bu kampanyada 1 milyon imza toplamayı hedefleyen NBA yıldızı, Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukların daha fazla insan tarafından farkedilmesini amaçlıyor.
  I am launching a petition to raise awareness for Turkeys dismal human rights record, hoping to reach ONE MILLION signatures.

Media release: https://t.co/AasXOhftrl #YouAreMyHope

Please Follow: @You_AreMyHope

Join me and sign here: https://t.co/XiwLsM3c0G pic.twitter.com/WGV9viwzl4 — Enes Kanter (@EnesKanter) November 13, 2019

SENATÖR’DEN TRUMP’A, “İPTAL ET” ÇAĞRISI

Toplantıyı organize eden Senatorlerin başında gelen Ed Markey, Trump’a Erdoğan’ın yarın yapacağı Beyaz Sarayı ziyaret etme davetini iptal etme çağrısı yaptı. Senatör toplantının bitiminde sosyal medya hesabından Kanter’in bugün yapmış olduğu konuşmanın bir bölümünü yayınlayarak şu notu paylaştı; “Türk Hükümetinin tüm tehditlerine rağmen büyük bir cesaretle insan hakları konusunda konuşmaya devam eden Enes kanter’e programa katıldığı için çok teşekkür ediyorum. Bu arada Erdoğan’ın otoriterizmini kınayan bir yasa tasarısı hazırlıyorum. Konuşma özgürlüğünüzü her zaman savunacağız.” dedi.
  Despite threats from the Turkish govt, @EnesKanter continues to courageously speak out for human rights.

Thank you, Enes, for joining @RonWyden, @PressFreedom & I to introduce a bill to condemn President Erdogan’s authoritarianism. We will always defend your freedom of speech. pic.twitter.com/IQdbVflcgV — Ed Markey (@SenMarkey) November 12, 2019

KAYNAK: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 09:51 13.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı