• Turkhane Logo

Berlin'de 150 bin kişi aşırı sağcılığa karşı yürüdü

Almanya'nın başkenti Berlin'de aşırı sağcılığa karşı Federal Meclis binası önünde düzenlenen gösteriye en az 150 bin kişi katıldı.

14:35 04 Şubat 2024 Pazar
Berlin'de 150 bin kişi aşırı sağcılığa karşı yürüdü
Almanya'nın başkenti Berlin'de aşırı sağcılığa karşı Federal Meclis binası önünde düzenlenen gösteriye en az 150 bin kişi katıldı.

Almanyada aşırı sağcılığa karşı çeşitli kentlerde düzenlenen gösterilere 300 binden fazla kişi katıldı.

Polisin verdiği bilgilere göre Berlinde El Ele İttifakının Federal Meclis binası önünde düzenlenen gösteriye yağmurlu havaya rağmen katılım 150 bin kişiyi geçti. Demokrasi ve hoşgörü için, aşırı sağa, nefrete ve Almanya için Alternatif (AfD) partisine karşı düzenlenen gösteriye organizatörler ise 300 bin kişinin katıldığını duyurdu. Gösteride insan zinciri oluşturulması planlanıyordu ancak katılımın yüksek olması nedeniyle zincir yerine binlerce gösterici bir yanındakinin elini tutarak göğe kaldırdı.

Alman polisinin açıklamalarına göre Baden Württemberg eyaletindeki Freiburg kentinde düzenlenen gösteriye 30 bin kişi katıldı. Dresdende 30 bin, Nürnbergde 25 bin, Augsburgda 25 bin, Saarbrückende 15 bin, Würzburg ve Krefeldde ise 10 bin kişi aşırı sağcılığa karşı bir araya geldi. Almanyanın birçok başka kentinde de 10 binden az kişinin katılımıyla gösteriler düzenlendi. Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannoverde 7 bin kişinin, Mainzda ise 5 bin kişinin aşırı sağcılığa karşı düzenlenen gösteriye katılım gösterdiği belirtiliyor.

Almanyada aşırı sağcılığa karşı sokak gösterilerine araştırmacı gazetecilik ağı Correctivin ortaya çıkardığı bir toplantı neden oldu. Mecliste grubu bulunan partilerden AfDnin aşırı sağcı gruplarla Kasım 2023te Potsdamda bir toplantı düzenlediği, toplantıda Almanyadaki tüm göçmen kökenlilerin ülkelerine geri gönderilmesinin de konuşulduğu ortaya çıktı.

Almanyanın Bremen, Magdeburg, Bonn gibi birçok kentinde bugün de aşırı sağcılığa karşı gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor.

Son güncelleme: 14:35 04.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı