• Turkhane Logo

Avustralya’da AVM’de bıçaklı saldırı

Polis, Avustralya'nın Sidney kentinde bir alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı ihbarı üzerine yüzlerce kişiyi tahliye etti. Yedi yaralı hastaneye kaldırıldı.

10:50 13 Nisan 2024 Cumartesi
Avustralya’da AVM’de bıçaklı saldırı
Polis, Avustralya'nın Sidney kentinde bir alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı ihbarı üzerine yüzlerce kişiyi tahliye etti. Yedi yaralı hastaneye kaldırıldı.





Avustralya’nın Sidney kentinde bir alışveriş merkezinden yüzlerce kişi tahliye edildi. Avustralya basınına yansıyan haberlerde Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı düzenlendiği, dört kişinin bıçaklandığı belirtildi. Yeni Güney Galler (NSW) Ambulans servisi, yedi kişinin kentte bulunan hastanelere kaldırıldığını, bunlar arasında Kraliyet Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan bir çocuğun da olduğunu doğruladı.



News.au.com haber sitesinin aktardığına göre, yerel saatle bugün öğlen saatlerinde yaşanan olayın ardından alışveriş merkezinde büyük çaplı bir polis operasyonu başlatıldı. Bıçaklı bir erkeğin kalabalık alışveriş merkezi içinde koşuşturduğu, polis tarafından vurulmadan önce dört kişiyi bıçakladığı bilgisi paylaşıldı. Habere göre, saldırıda yaralanan en az yedi kişi arasında 9 aylık bir bebek ile annesi de bulunuyor. NSW Ambulans servisi, iki failin olduğunun tahmin edildiğini, diğer şüphelinin polis tarafından arandığını aktardı.



Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Polisi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bir erkeğin vurulduğu bilgisini doğruladı. Açıklamada, “Bondi Junction’da bir erkeğin vurulmasını takiben kritik bir olay başladı. Saat 16.00’dan hemen önce acil durum servisleri çok sayıda kişinin bıçaklandığı ihbarları üzerine Westfield Bondi Junction’a çağrıldı” ifadelerine yer verdi. Yerel basın, AVM içinden silah sesleri geldiğini aktardı.



Saldırıya uğrayan dört kişinin ve vurulduğu ifade edilen failin durumu hakkında ise bilgi verilmedi. Polis, halktan bölgeden uzak durmalarını istedi. Bölgeden basına yansıyan görüntülerde de çok sayıda polis aracı ve ambulansın AVM önüne geldiği, polis helikopterlerinin de operasyona destek verdiği görüldü. Paylaşılan videolarda çok sayıda müşterinin alışveriş merkezinin içinde koşuşturduğu anlar da kameralara yansıdı.

Son güncelleme: 10:50 13.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı