• Turkhane Logo

Almanya'da bir ırkçı yapılanma daha yasaklandı

Almanya'da bir hafta arayla bir Neonazi yapılanması daha yasaklandı. 12 eyalette yapılan baskınlarda 39 şüphelinin evleri arandı.

09:24 28 Eylül 2023 Perşembe
Almanya'da bir ırkçı yapılanma daha yasaklandı
Almanya'da bir hafta arayla bir Neonazi yapılanması daha yasaklandı. 12 eyalette yapılan baskınlarda 39 şüphelinin evleri arandı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser bir aşırı sağcı örgütün daha yasaklandığını açıkladı. İçişleri Bakanlığının Berlinde yaptığı açıklamaya göre, emniyet güçleri Çarşamba sabahı Tür Topluluğu - Öze Uygun Yaşam Tarzı İçin Cermen İnancı Cemiyeti adlı derneğe mensup 39 kişiye ait 26 ev ile 12 eyaletteki dernek binalarına baskın düzenledi. Açıklamada Federal Anayasayı Koruma Dairesi tarafından derneğin faaliyetlerinin bir yıldır izlendiği belirtildi. Yahudi düşmanı ırkçı yapılanma, belirli mahallelerde örgütleniyordu ve özellikle çocuk ve gençleri etkilemeye yönelik faaliyetlerde bulunuyordu.

Faeser yaptığı açıklamada derneği, tarikat benzeri, son derece ırkçı ve antisemit bir yapılanma olarak tanımladı. Bakan yasak kararına ilişkin diğer bir gerekçe olarak da çocukların refahının korunması ilkesini göstererek, Bu aşırı sağcı grup, yeni anayasa düşmanları yetiştirmek amacıyla çocukları ve gençleri iğrenç bir şekilde aşılamaya çalışıyor dedi.

Federal İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada yasağın ülke genelinde yaklaşık 150 üyesi bulunan hareketin tüm alt örgütlerini de kapsadığına dikkat çekildi.

Aramalar Baden-Württemberg, Bavyera, Brandenburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Saksonya, Saksonya-Anhalt, Schleswig-Holstein ve Thüringen eyaletlerinde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Faeser, geçen hafta bir diğer Neonazi yapılanması olan Hammerskins Almanya adlı derneğin yasaklandığını duyurmuştu.

Bakan derneğin, adında yer alan Tür Topluluğu ifadesi, dernek üyelerinin çocuklarına yönelik manipülatif telkinlerde bulunmaları ve bu telkinleri basılı olarak dağıtmaları nedeniyle en az geçen hafta kapatılan Hammerskins kadar tehlikeli olduğunu söyledi.

Bakan belli yerleşim birimlerinde örgütlenen derneğin ayrıca, sözde bir Cermen tanrı inancı kisvesi altında, insan onurunu hiçe sayan bir dünya görüşünü yaydığını kaydetti. Tür kavramının Nasyonal Sosyalistlerin ırk kavramıyla aynı anlama geldiğini belirten Faeser derneğin temel hedefinin kendi türünü muhafaza ve teşvik etmek olduğunu vurguladı.

Federal Anayasayı Koruma Dairesinin güncel yıllık raporunda, aşırı sağcıların belirli yerleşim merkezlerinde örgütlenme çabalarına özel bir başlık altında değiniliyor. Raporda bu tür yerleşim merkezli hareketlerin amacını genellikle Almanların korunması olarak ifade ettiği belirtiliyor. Alman olmak özellikle kan ve toprak bağı ideolojisi çerçevesinde etnik bir kavram olarak tanımlanıyor.

Son güncelleme: 09:24 28.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı