• Turkhane Logo

Almanya, kış için enerji tasarrufu önlemlerini onayladı

Alman hükümeti, kış için kamu binalarında aydınlatma ve ısıtma kullanımını sınırlayacak bir dizi enerji tasarrufu önlemini onayladı.

16:38 25 Ağustos 2022 Perşembe
Almanya, kış için enerji tasarrufu önlemlerini onayladı
Alman hükümeti, kış için kamu binalarında aydınlatma ve ısıtma kullanımını sınırlayacak bir dizi enerji tasarrufu önlemini onayladı.


Hükümet, yeni kurallarla gaz kullanımını %2 oranında azaltmayı hedefliyor.
 
Almanya ekonomi bakanı, kuralların özel haneleri, şirketleri ve kamu sektörünü iki yıl içinde yaklaşık 10,8 milyar Euro (9,1 milyar £) kurtarabileceğini söyledi. Ülkenin Rus gazına olan bağımlılığını azaltma çabalarının bir parçası olacak.
 

Rusya Ukraynayı işgal etmeden önce, Almanya gazının %55ini Rusyadan alıyordu ancak bunu %35e indirdi ve ithalatı tamamen bitirme sözü verdi.
 
Ancak, Moskova için büyük bir pazar olmaya devam ediyor ve savaşın ilk iki ayında Rus petrol ve gazı için neredeyse 9 milyar € (7.7 milyar £; 9.6 milyar $) ödedi.
 
Rusya ayrıca, Almanyaya giden önemli Nordstream 1 boru hattından gaz akışını yüzde 20ye indirerek, bu kış muslukları kapatabileceği korkusunu artırdı.
 
Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck gazetecilere verdiği demeçte, ülkesinin kendisini Rus enerji ithalatının pençesinden mümkün olan en kısa sürede kurtarmak istediğini söyledi. Ancak şunları da ekledi: Genel olarak [yeni] önlemler enerji tasarrufu sağlıyor. Ancak, arkamıza yaslanıp İşte şimdi olacak diyebileceğimiz ölçüde değil.
 
Eylül ayından itibaren hastane gibi kurumlar dışındaki kamu binaları maksimum 19Cye kadar ısıtılacak ve girişlerde, koridorlarda ve fuayelerde ısıtma tamamen kapatılabilecek.
 
Kamuya ait anıtlar ve binalar da estetik nedenlerle aydınlatılmayacak ve işyerlerinin gece dükkanlarını aydınlatması yasaklanabilecek.
 
Özel yüzme havuzu ısıtması da yasaklanabilir. Ve ülke, demiryollarında yolcu seyahatine göre kömür ve petrol kargolarına öncelik verecek, yani yolcuların beklemesi gerekecek.
 
Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Şu anda raylarda bir kıtlık durumumuz var, dedi. Bu, geçici olarak ek yakıt nakliyesi gerekliyse, bunlara öncelik vermemiz gerektiği anlamına geliyor” dedi.
 
Depolama kapasitesini artırma
 
Almanya ayrıca yerel halka kendi tüketimlerini nasıl azaltabileceklerini anlatmak için tanıtım kampanyaları düzenlemeyi planlıyor. Ve kış kıtlığıyla ilgili endişeler arasında ülke, depolamayı iyileştirmek için Kuzey Denizi kıyısında iki sıvılaştırılmış doğal gaz terminali kuruyor.
 
Avrupa Birliği üye ülkelerinin çoğu, bu kış gaz kullanımını gönüllü olarak %15 oranında azaltmayı taahhüt etmiştir - ancak ciddi kıtlıklar olması durumunda bu zorunlu hale gelecektir. 
 
Bu arada İspanya, enerji tasarrufu yapmak istediği için kamu ve büyük ticari binalarda klima ve ısıtma sıcaklıklarının kullanımını sınırlayan kurallar getirdi.
 
Çarşamba günü, İsviçrenin enerji bakanı, ülkenin bir enerji krizini önlemek için ABnin planına uymasının kesinlikle mantıklı olacağını söyledi. İsviçre elektrik komisyonu, Rus arzındaki değişikliklerden kaynaklanan elektrik kesintileri durumunda evlerin mum stoklamalarını da tavsiye etti.
 
Bu ayın başlarında İsviçre Enerji Bakanı Simonetta Sommaruga, kamu binalarında ısıtmanın kapatılması için bir plan uygulamaya çalışacağını söyledi. (BBC)

Son güncelleme: 16:38 25.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı