• Turkhane Logo

AB'den dikkat çeken 'Gazze' açıklaması: 'Filistin devletinin bir parçası olacak'

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'da yaptığı açıklamada,

11:12 07 Ocak 2024 Pazar
AB'den dikkat çeken 'Gazze' açıklaması: 'Filistin devletinin bir parçası olacak'
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'da yaptığı açıklamada,

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Lübnanın başkenti Beyruta yaptığı ziyaret sırasında İsrailin 7 Ekimden bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazzeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Borrell, Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olacak dedi.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ GERÇEK KILMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZReutersın aktardığına göre, Lübnanda Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib ile bir araya gelen Borrell, Lübnanın bölgesel bir çatışmanın içine çekilmesini önlemenin son derece gerekli olduğuna dikkat çekti. İsraile seslenen Borrell, Bölgesel bir çatışmanın kazananı olmayacaktır ifadelerini kullandı. Gazzedeki durum hakkındaki endişelerini de dile getiren Borrell, Gazzedeki halkın yalnızca bombalanmadığını, aynı zamanda aç bırakıldığını söyledi. 
Gazzenin daha geniş Filistin sorununun bir parçası olduğuna işaret eden Borrell, Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olacaktır. İki devletli çözümü nihayet bir gerçeklik haline getirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız ifadelerini kullandı.
HAMAS LİDERLERİNDEN EL ARURİ BEYRUTTA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜHamasın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ve beraberindeki altı kişi, 2 Ocak Salı günü Lübnanın başkenti Beyrutta Hizbullahın kalesi olarak kabul edilen Dahiyede düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürülmüştü. İsrail ile 8 Ekimden bu yana sınır bölgesinde çatışma halinde olan Hizbullah Hareketi İsrailin Aruriye yönelik suikast saldırısının karşılıksız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu. 
Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamada, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına ve İsrail-Lübnan sınırındaki duruma ilişkin değerlendirmede bulunarak, Hizbullahın 8 Ekimden bu yana Lübnan-İsrail sınırında yaklaşık 670 askeri operasyon gerçekleştirdiğini ve İsraile ait çok sayıda araç ve tankın yok edildiğini söylemişti. Eğer Hamas liderinin Beyrutta suikasta uğramasına tepki göstermezlerse tüm Lübnanın (tehlikelere) açık hale geleceğini savunan Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Eğer İsrail Gazzede başarılı olursa sırada Lübnanın güneyi olur ifadelerini kullanmıştı

Son güncelleme: 11:12 07.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı